Spawanie mosiadzu TIG
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Spawanie mosiadzu TIG
Witam. Chcialbym sie dowiedziec od spawaczy spawajacych mosiadz jak go spawac zeby po szlifowaniu lub polerowaniu nie wychodzily pory i ewenyualnie inne wskazowki jak spawac mosiadz grubosci okolo 1.5-5 mm zeby nie gielo bardzo materialu.. Dodam ze spawam elektroda fioletowa lub czerwona, prad DC, gaz argon (nie wiem jaka jakosc) drut ERCuSi-A. Spawy nie musza byc ladne ani bardzo wytrzymale ale ladne po szlifowaniu zeby nie trzebabylo poprawiac (pod nikiel lub polerke na lustro). Spawarka Miller 250 DX syncrowave.
Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Dzieki za zainteresowanie. Czytalem juz ze sie niby nie da itd, ale w pracy jednak musze jakos spawac majac do dyspzycji TIG AC/DC o mocy 300 amper, drut jaki pisalem wyzej no i jest tez migomat ale to raczej odpada z tego co widzialem na filmikach o spawaniu mosiadzu. Myslalem ze jak cos zmienie, np drut czy gaz to bedzie wychodzic lepiej.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Jeżeli mogę się wtrącić do tematu to jorgo nie muszą to być luty z domieszką srebra wystarczy lut miedziano-fosorowy jak tu podał kolega h3nry CuP6 lub Cup8 może byc tez Ag2P i co najważniejsze przy mosiądzu lub brązie używamy topnika polecam www.lut-spaw.com.pl sam się przekonałem na ich materiałach pozdrawiam.