dowolny schemat el. i kawalek mechanicznego potrzebny:)
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
dowolny schemat el. i kawalek mechanicznego potrzebny:)
Witam
potrzebuje zerknac na schemat el dowolnego urzadzenia cnc, moze byc jakas frezarka itp.
Jesli to mozliwe szukam tez schematu ( rysunku tech) jakiejsc glowicy, chetnie plotera.
Musze sie zorientowac w orientacyjnej budowie tych urzadzen, a w sieci nie moge nic znalezc...
bede wdzieczny jesli ktos moglby udostepnic cos takiego, sprawa dosc pilna.
potrzebuje zerknac na schemat el dowolnego urzadzenia cnc, moze byc jakas frezarka itp.
Jesli to mozliwe szukam tez schematu ( rysunku tech) jakiejsc glowicy, chetnie plotera.
Musze sie zorientowac w orientacyjnej budowie tych urzadzen, a w sieci nie moge nic znalezc...
bede wdzieczny jesli ktos moglby udostepnic cos takiego, sprawa dosc pilna.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
schemat to schemat a rysunek to rysunek, róznią sie tym ze schemat zwykle przedstawia kinematykę a rysunek rozwiązanie konstrukcyjne,
jakaś głowica 2 osiowa może ?
złozeniówke kiedyś gdzieś pokazałem
na "akcesoriach" w dziale projekty.
a schemat el - ektryczny masz na akcesoriach w dziale sterowniki - np schemat blokowy podłączeń sterów z silnikami czy podlączen plyty sterującej ze sterem
jesli chodzi o schemat el - ektroniczny to patrz dział elektronika cnc lub ogolna.
jakaś głowica 2 osiowa może ?
złozeniówke kiedyś gdzieś pokazałem

na "akcesoriach" w dziale projekty.
a schemat el - ektryczny masz na akcesoriach w dziale sterowniki - np schemat blokowy podłączeń sterów z silnikami czy podlączen plyty sterującej ze sterem
jesli chodzi o schemat el - ektroniczny to patrz dział elektronika cnc lub ogolna.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
dzieki za odpowiedz. ogolnie sam nie wiem dokladnie czego mam szukac:) mam miec rozmowe o prace jako serwis cnc, do tej pory zajmowalem sie alarmami, elektronika itp, ogolnie wszystkim co bylo do zrobienia:) na elektryce sie jakos tam rozeznaje;)
pytam o schemat, czy rys. bo o ile wiem,mam miec do omowienia wlasnie "rozw. konstrukcyjne" i omowic schemat el. z ciekawosci chcialem obejrzec jak mniej wiecej to wyglada, bo sie tym nie zajmowalem, dzieki za infoemacje:)
pytam o schemat, czy rys. bo o ile wiem,mam miec do omowienia wlasnie "rozw. konstrukcyjne" i omowic schemat el. z ciekawosci chcialem obejrzec jak mniej wiecej to wyglada, bo sie tym nie zajmowalem, dzieki za infoemacje:)
Pozdrawiam,
Michał
Michał
-
- Kontakt:
cienko widze tą rozmowe, chyba że pracodawca bedzie miał rozowe okulary, albo stan w ciemniejszym kącie żeby musiał wysilać wzrok, i mow powoli i stanowczo wtedy nie bedzie lapał wszystkich potknięć - stara sztuczka hiehie
załoze sie że w Czestochowie serwis u pana Kimli
załoze sie że w Czestochowie serwis u pana Kimli
-

[ Dodano: 2007-10-24, 21:31 ]
nie to nie serwis u Pana Kimli, chociaz znajomy o ile pamietam mial u niego kupowac cnc:)
Pozdrawiam,
Michał
Michał
-
- Kontakt:
www.akcesoria.cnc.info.pl dział projekty - na samym dole, po drodze z gory na dół sa ogolne schematy ploterow
wszyscy wiedza że sa mojego autorstwa także nie bede koloryzowal ach i och bo jeszcze se ktoś pomysli ze jaką kryptoreklame sobie robie
wszyscy wiedza że sa mojego autorstwa także nie bede koloryzowal ach i och bo jeszcze se ktoś pomysli ze jaką kryptoreklame sobie robie