Mam taki problem że nie mam pojęcia jak ustawić obróbkę prostego wałka toczenia razem z frezowaniem. Umiem zaprogramować samo toczenie to takie połączenie sprawia mi problem. Dodatkowo chcę zrobić to w przechwycie. Po prostu nie wiem jak zacząć coś takiego. Jeśli ktoś by mógł objaśnić jak zacząć albo jak ma wyglądać drzewko to byłbym wdzięczny.
Przechwyt w toczeniu z frezowaniem
-
nevar
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 3
Przechwyt w toczeniu z frezowaniem
Witam wszystkich serdecznie 
Mam taki problem że nie mam pojęcia jak ustawić obróbkę prostego wałka toczenia razem z frezowaniem. Umiem zaprogramować samo toczenie to takie połączenie sprawia mi problem. Dodatkowo chcę zrobić to w przechwycie. Po prostu nie wiem jak zacząć coś takiego. Jeśli ktoś by mógł objaśnić jak zacząć albo jak ma wyglądać drzewko to byłbym wdzięczny.
Tagi:
-
wujek_11
- Znawca tematu (min. 80)

- Posty w temacie: 2
Może zaznacz do obróbki wszystkie wpusty. A ja mam takie pytanie z ciekawośći, bo chciałbym na zaliczenie z CAMA zrobić przechwyt na wirtualnej maszynie. O ile nie wprowadzając maszyny ścieżki pokazuję dobre i brak kolizji, a jak już się doda centrum tokarsko-frezarskie wtedy wywala kolizje, narzędzia są nie tak w magazynie itp. Ma ktoś filmiki albo instrukcje jak robić przechwyt na wirtualnej maszynie?? Z góry dzięki!
-
wujek_11
- Znawca tematu (min. 80)

- Posty w temacie: 2
bardziej o coś takiego mi chodzi. Kiedyś próbowałem to robić ale same kolizje mi wychodziły, noże płytką do kieszeni były powkładane, głowica frezarska we wrzecionie jeździła i inne takie takie
Muszę posiedzieć trochę nad tym jeszcze. Dlatego przydała by mi się jakaś instrukcja od początku do końca jak to zrobić.