Wrzeciona Perske
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 8
Wrzeciona Perske
Mam pytanie odnośnie wrzecion firmy Perske , gdyż rozważam zakup takiego wrzeciona.
1. Czy falownikiem z sieci jednofazowej da sie takie wrzeciono zasilac (tzn. jak kupie wrzeciono
to czy bede mogl dokupic taki falownik , zebym mogl zasilac je z sieci jednofazowej)
2. Co potrzebuje zeby instalowac frezy wiertla itp w tym wrzecionie (rozumiem ze beda
potrzebne tulejki, tylko jakie czy mozna to jakos latwo dostac , ile to kosztuje i czy cos jeszcze
bedzie potrzebne)
Jesli ktos moglby mi udzielic odpowiedzi na te pytania , bylbym bardzo wdzieczny.
1. Czy falownikiem z sieci jednofazowej da sie takie wrzeciono zasilac (tzn. jak kupie wrzeciono
to czy bede mogl dokupic taki falownik , zebym mogl zasilac je z sieci jednofazowej)
2. Co potrzebuje zeby instalowac frezy wiertla itp w tym wrzecionie (rozumiem ze beda
potrzebne tulejki, tylko jakie czy mozna to jakos latwo dostac , ile to kosztuje i czy cos jeszcze
bedzie potrzebne)
Jesli ktos moglby mi udzielic odpowiedzi na te pytania , bylbym bardzo wdzieczny.
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Oczywiście będziesz mógł, kwestia tylko, jakiej mocy będzie to wrzeciono, bo falowniki jednofazowe są do 2, 2 kw.murena pisze:1. Czy falownikiem z sieci jednofazowej da sie takie wrzeciono zasilac (tzn. jak kupie wrzeciono
[ Dodano: 2007-05-24, 19:47 ]
a to już jest kwestia jakie jest mocowanie tych frezów w tym wrzecionie a tego nam nie napisałeś , bo tulejki można bez problemu kupićmurena pisze:2. Co potrzebuje zeby instalowac frezy wiertla itp w tym wrzecionie (rozumiem ze beda
bedzie potrzebne)

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 8
Wrzeciono , to ma miec ponizej 1KW , wiec chyba nie bedzie problemu.
Jesli chodzi o mocowanie , to na koncu walka jest otwor gwintowany (zalaczam rysunek) czy
jak kupie takie wrzeciono , to czy wystarczy kupic odpowiednia tulejke i to wystarczy do zalozenia wiertel frezow itp ?
Mam jeszcze takie pytanie jak sie sprawuja wrzeciona tej firmy ,czy sa jakies z nimi problemy
czy glosno pracuja , szybko sie psuja itp i czy moze lepiej zainwestowac we wrzeciono elte tej
samej klasy ?
Jesli chodzi o mocowanie , to na koncu walka jest otwor gwintowany (zalaczam rysunek) czy
jak kupie takie wrzeciono , to czy wystarczy kupic odpowiednia tulejke i to wystarczy do zalozenia wiertel frezow itp ?
Mam jeszcze takie pytanie jak sie sprawuja wrzeciona tej firmy ,czy sa jakies z nimi problemy
czy glosno pracuja , szybko sie psuja itp i czy moze lepiej zainwestowac we wrzeciono elte tej
samej klasy ?
- Załączniki
-
- mocowanie
- wrzeciono.jpg (4.73 KiB) Przejrzano 5876 razy