Zmiana języka Sinumerik 828D
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Zmiana języka Sinumerik 828D
Witam. Frezarka ze sterowaniem Sinumerik 828D ShopMill sprowadzona z Niemiec, co za tym idzie wszystko na monitorze jest po niemiecku.Chciałbym ją przełączyć na polski, z doświadczenia na innych sterowaniach wiem, że takie rzeczy robi się w stałych maszynowych, ale jeżeli chodzi o Sinumerika to nawet nie wiem gdzie tych stałych szukać. Z góry dzięki za pomoc.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Popatrz bo sam jestem ciekaw ....rafalxfiles pisze:Tak tyle, że ten przycisk przełącza tylko między określonymi językami w sterowaniu.. a w parametrach maszynowych można zmienić spośród większej ilości języków.... ale jak się to robi.. tak z głowy to ja nie wiem.. jak będę miał czas to popatrzę w pracy.

u mnie maszynę nową spolszczał serwis Siemens ,po prostu dograł Polski i wszystko jest po Polsku nawet parametry maszynowe i alarmy no alarmy PLC to już serwis maszyny .
TEORIA I PRAKTYKA NIE ZAWSZE IDĄ W PARZE
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
W 828D język polski jest dostepny jako opcja do dogrania z zewnątrz. Określ jaką wersję systemu masz i poszukamy odpowiednich plików. W tym sterowaniu tylko tak to sę robi. Uwaga: nie zostaną spolszczone żadne alarmy napisane przez producenta maszyny tylko te systemowe, trzeba je napisać na piechote i wgrac jako osobny plik.
Osobiście robiłem remont maszyny + od zera instalacja 828D.
Zbyszek.
Osobiście robiłem remont maszyny + od zera instalacja 828D.
Zbyszek.
Niemal wszystko da się naprawić, niemal...