Zaczęłam czytać wasze posty i widzę że tutaj mnóstwo z Was ma mega wielkie pojęcie na temat oprogramowania mach3 .
Ja poprzednio miałam zwykłe proto- w którym można było za pomocą 3 kliknięć już wysłać plik do obróbki , a niestety w Mach 3 - jestem załamana.
Dodam że pliki przerabiam na G-cody w LazyCam.
W związku z tym mam mam do Was parę pytań - i baaardzo baaardzo proszę o pomoc a w akcie desperacji mogę nawet zapłacić. A więc:
1. Jak dodaję plik - to nie wgrywa mi się do macha cały - wgrywa tylko część - np wgrywam ramkę prostokątną, w niej kółko i krzyżyk, a maszyna robi tylko jedeną ścianę prostokątu i nawet nie wgrywa do macha całości pliku, który wcześniej przerobie w LazyCam. Jak temu zapobiec?
2. Jak ustawić punkt zerowy (startu frezu) maszyny ? Ustawiam maszynę w jednym miejscu - wszystkie osie zeruje -potem naciskam ten podłużny przycisk z boku- a ona odjeżdza 20 cm w bok i zaczyna pracę.
3. Jak naprzykład- już uda mi się wszystko wygrawerować - to jak wyrzucić środek aby wycięło samą ramkę? naprzykład - bo chodzi mi również o wycięcie zdjęcia (portretu) w kole.
4. Jak uzyskać, aby maszyna np. w prostokącie robiła tylko raz linię, ponieważ ona jedzie w tą i spowrotem - czyli 2 razy w tym samym miejscu.
Poprosiłabym również - o jak najbardziej dokładną instrukcję obsługi tej maszyny- coś typu- jak postępować krok po kroku.
Jeśli znalazłby się ktoś chętny aby stworzyć obszerną instrukcję obsługi - jestem w stanie zapłacić

Niechciałabym wyjść na typową blondynkę, bo jak pisałam wyżej, miałam już do czynienia z innym programem- lecz ten jest strasznie skomplikowany i nie jestem w stanie sobie z nim poradzic.
JEŚLI KTOŚ JEST W STANIE MI POMÓC- TO LICZĘ NA SZYBKĄ ODPOWIEDŹ , PONIEWAŻ STARSZNIE ZALEŻY MI NA CZASIE. NAJLEPIEJ JAKBYM MIAŁA TO JUŻ JUTRO OKOŁO 15

POZDRAWIAM SERDECZNIE.