Witam.
Jak skonfigurowac macha2 demo dla wycinarki na goracy drut zeby ruchy szybkie druta nie przechodzily przez wyciete elementy?
Rysunki importuje z dxf'a.
Pozdrawiam Slawek
wycinarka do styropianu
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
cały dowcip polega na tym że musisz w rysunku dorysować drogę wejscia/wyjscia, przykladowo patrz w mojej galerii słowo Design - pod wyrazem narysowałem taki prostokącik poprzecianany prostymi w ten sposób, ze drut tnąc w jednym kierunku tnie całe słowo i powrót następuje pod słowem, kwestia zrobienia tego tak, aby scieżka wejscia i wyjscia była mniej wiecej na 1,5 mm, drut wiadomo odparowuje styropian czy styrodur ...
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
tez o tym myslalem ale i tak nic to nie dalo. program sam wytycza sobie jakies sciezki poprzez narysowane elementy.
ty w napisie litery miales ustawione w 1 rzedzie.
ja mam porozrzucane elementy.
widzialem jak jeden koles wycinal z mojego pliku. maszyna sama wytyczyla ruchy tak ze elementy byl ciete od dolu do gory tak aby przypadkiem nie opadly na goracy drut.
ty w napisie litery miales ustawione w 1 rzedzie.
ja mam porozrzucane elementy.
widzialem jak jeden koles wycinal z mojego pliku. maszyna sama wytyczyla ruchy tak ze elementy byl ciete od dolu do gory tak aby przypadkiem nie opadly na goracy drut.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Bo mial do tego specialny program a w mach musisz rysowac sciezke i ukladac kolejnosc inaczej nic z tego nie bedzieslawko_k pisze:widzialem jak jeden koles wycinal z mojego pliku. maszyna sama wytyczyla ruchy tak ze elementy byl ciete od dolu do gory tak aby przypadkiem nie opadly na goracy drut.

Pozdrawiam PlotComplex.com
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt: