Witam
Jak ustawić, aby po otworzeniu pliku projekt zapisany na nim otworzył się w module np: Part Design. Coś pomieszałem w programie i teraz otwiera się mi on w Assembly Design. Wiem, że można powrócić do Part Design, ale chcę, aby otworzył mi się on tam automatycznie
Proszę o pomoc.
Złe wczytywanie pliku.
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
part design to CATIA Part
element złożenia to CATIA Product
żeby zapisać jakąkolwiek bryłę jako catia product musiałeś być w module złożenia.
Z poziomu drzewa w assembly wejdź w PartBody i zapisz bryłę - automatycznie program nada jej status part.
Chyb, że bardziej zamieszałeś
element złożenia to CATIA Product
żeby zapisać jakąkolwiek bryłę jako catia product musiałeś być w module złożenia.
Z poziomu drzewa w assembly wejdź w PartBody i zapisz bryłę - automatycznie program nada jej status part.
Chyb, że bardziej zamieszałeś

"Technologia rozwiązuje problemy, nie politycy"
-
Nadal sobie z tym nie mogę poradzić. Gdy włączam plik o rozszerzeniu CATPart wyskakuje mi komunikat w prawym dolnym rogu, który brzmi
"THE FILES IS FOLLOWING LIST COULD BE NOT FOUND OR CONTAIN THE WRONG INFORMATION FOR THE ACTIVE DOCUMENT"
Tu jest adres mojego pliku
USE THE DESK COMMAND TO RELOCCATE THE CORRECT FILES.
CLOSE DESK
Jeśli wcisnę DESK otwiera się jakieś drzewo. Bardzo proszę o pomoc, gdyż zależy mi na tym projekcie.
"THE FILES IS FOLLOWING LIST COULD BE NOT FOUND OR CONTAIN THE WRONG INFORMATION FOR THE ACTIVE DOCUMENT"
Tu jest adres mojego pliku
USE THE DESK COMMAND TO RELOCCATE THE CORRECT FILES.
CLOSE DESK
Jeśli wcisnę DESK otwiera się jakieś drzewo. Bardzo proszę o pomoc, gdyż zależy mi na tym projekcie.
Pozdrowienia dla YOU
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
wiem w czym jest problem
zginął ci plik z częścią - partem.
Musiałeś go skasować lub przenieść do innej lokalizacji poza folder ze złożeniem. Plik assembly zczytuje parta, jak sam idea wskazuje - zczytuje wszystkie pliki aby utworzyć zespół.
Po wyborze desk w product ( drzewo) wybierasz open i szukasz lokalizacji replace - tam wskazujesz brakujący plik o ile wiesz gdzie jest. Jeśli go skasowałęś to raczej nic z tego nie wyjdzie.
zginął ci plik z częścią - partem.
Musiałeś go skasować lub przenieść do innej lokalizacji poza folder ze złożeniem. Plik assembly zczytuje parta, jak sam idea wskazuje - zczytuje wszystkie pliki aby utworzyć zespół.
Po wyborze desk w product ( drzewo) wybierasz open i szukasz lokalizacji replace - tam wskazujesz brakujący plik o ile wiesz gdzie jest. Jeśli go skasowałęś to raczej nic z tego nie wyjdzie.
"Technologia rozwiązuje problemy, nie politycy"
-