Witam,
Znajomy od pewnego czasu planuje zakup tokarki ze sterow.numerycznym.
Ostatnio podesłał mi taki link: http://allegro.pl/tokarka-cnc-460-x-100 ... 29238.html
Co prawda gwarancja jest i przez ten okres maszyna spokojnie na siebie zarobi, natomiast wydaje mi się że jest to troche za słaba maszyna (silnik główny 5.5KW)jakie są wasze opinie na temat takich maszyn.
kupno tokarki CNC
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
-
- Stały bywalec (min. 70)
Witam,pracuje ostatnio na podobnej tokarce która ma przekładnie przy małych obrotach.
Można ją włączyć programowo G-kodem lub ręcznie (F2) , oczywiście przy załączeniu przekładni nie włączymy obrotów wyższych niż 400(o ile dobrze pamiętam).
Obrabiałem duże średnice (powyżej 400 mm) ale i prze prowadziłem mały test.
Założyłem wałek o średnicy 80mm i przetoczyłem go za jednym przejściem na średnicę 70mm z posuwem 0.5mm na obrót - nawet nie jęknęła.Oczywiście taka chińska maszyna ma szereg niedoróbek chodzby to że zbiornik na chłodziwo mieści tylko parę litrów i jak zapomnisz spuścić go na fajrant to będzie powódź
.
Można ją włączyć programowo G-kodem lub ręcznie (F2) , oczywiście przy załączeniu przekładni nie włączymy obrotów wyższych niż 400(o ile dobrze pamiętam).
Obrabiałem duże średnice (powyżej 400 mm) ale i prze prowadziłem mały test.
Założyłem wałek o średnicy 80mm i przetoczyłem go za jednym przejściem na średnicę 70mm z posuwem 0.5mm na obrót - nawet nie jęknęła.Oczywiście taka chińska maszyna ma szereg niedoróbek chodzby to że zbiornik na chłodziwo mieści tylko parę litrów i jak zapomnisz spuścić go na fajrant to będzie powódź