Co to za ikonka ?

Autor tematu
niewiedzacy
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1

Co to za ikonka ?

Post napisał: niewiedzacy » 02 gru 2010, 12:44

Co oznacza ta czerwona ikona która pojawia się z lewej strony?? (link do fotki niżej)
Problem polega na tym że po wygenerowaniu obróbki zgrubnej nie mogę ( z niewiadomych przyczyn) wygenerować obróbki wybierania resztek.
Wszystko jest okej jeśli używam małych modeli, jednak teraz potrzebuje wyfrezować coś naprawdę dużego i mam problem :/
pozdrawiam

EDIT:
Jeszcze dodam że program zawisa w toggle multi-threading manager
na operacji waiting to translate. (screen poniżej)

Co może być tego przyczyną ??

EDIT:
Próba na dużo szybszej maszynie nie poprawiła sytuacji.
Problem dalej nie rozwiązany
proszę o pomoc

[ Dodano: 2011-04-06, 08:47 ]
UP
Czy naprawdę nikt nie wie o_O ?

tony1t0
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Post napisał: tony1t0 » 23 lut 2012, 11:04

HEJ. Pierwsza ikonka informuje cie ze w tle trwa oblicznie tej operacji. A drugie okienko informuje cie jaki jest status % obliczania tej operacji. Mastercam pozwala ci na stworzenie skomplikowanej operacji ktora bedzie obliczal w tle i pozwoli ci na dalsza prace. To dokladnie to oznacza. Jezeli zawiesza ci sie komputer to znaczy ze masz za wolny komputer lub operacja jest zbyt wielka by mogl ja obliczyc twoj komputer. Pracuje na szwedzkiej wersji MC wiec nie wiem jak przetlumaczyc to na polski ale w ustawieniach tej operacji powines miec zakladke obrubka (Bearbetning). Po prawej masz cos co po szwedzku nazywa sie sidsteg xy. i trzy pola do wypelnienia. Zwiekrz liczbe na tym pierwszym polu (% av. dia). Mam nadzieje ze chociaz troche pomoglem, dla mnie barjera jest troche jezyk gdyz paczka jezykowa polska jest troche inna
DECKEL MACHO DMC 60T (5 OSI METAL)
CINCINNATI AROV 2
CMS CN P.F 112 MUFU (5 OSI DREWNO)
MASTERCAM (3, 5 OSI, BRYLY)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mastercam”