Si-cam i zmiana edytora prg
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 3
Si-cam i zmiana edytora prg
si-cam po wygenerowaniu kodu standardowo otwiera prg w notatniku windowsowym
ja znalazlem rozbudowany notatnik i duzych mozliwosciach i chcialbym zeby otwieral wlasnie w nim
szukam w opcjach si-config ale nie moge znalezc
ja znalazlem rozbudowany notatnik i duzych mozliwosciach i chcialbym zeby otwieral wlasnie w nim
szukam w opcjach si-config ale nie moge znalezc
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Hm, a może jest w opcjach Windowsa ta ustawione, że taki format pliku trzeba otwierać w notatniku systemowym - zobaczy czy możesz dla tego formatu pliku pod windowsem dać ścieżkę dostępu do tego rozbudowanego notatnika.
Jeżeli możesz to daj prawy klawisz myszy na takim wygenerowanym pliku i tam Otwórz za pomocą i zmień z jednego notatnika na drugi - mam nadzieję, że Ci to pomoże.
Aspem
Jeżeli możesz to daj prawy klawisz myszy na takim wygenerowanym pliku i tam Otwórz za pomocą i zmień z jednego notatnika na drugi - mam nadzieję, że Ci to pomoże.
Aspem
-
- Posty w temacie: 2
Spróbuj podmienić plik exe notatnika znajdującego się w folderze Windows. Zwróć tylko uwagę, że mieści się on w kilku miejscach. U mnie przykładowo sytuacja prezentuje się w ten sposób:
c:\WINDOWS\NOTEPAD.EXE
c:\WINDOWS\system32\dllcache\notepad.exe
c:\WINDOWS\system32\notepad.exe
Oczywiście zamień nazwę pliku na notatnik.exe czy też odpowiedni do Twojej wersji językowej systemu. O kopi zapasowej pliku muszę przypominać?
Jak to nie zadziała to trzeba będzie dłużej pokombinować.
pozdrawiam
Oczywiście zamień nazwę pliku na notatnik.exe czy też odpowiedni do Twojej wersji językowej systemu. O kopi zapasowej pliku muszę przypominać?

pozdrawiam
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 3
juz to robilem, ale system sobie sam podmienia na oryginalny plikEmergency_Stop pisze:Spróbuj podmienić plik exe notatnika znajdującego się w folderze Windows. Zwróć tylko uwagę, że mieści się on w kilku miejscach. U mnie przykładowo sytuacja prezentuje się w ten sposób:
pozdrawiam
czytaj post od aspem - to jest tak samo, tylko inaczej konfigurowanenumerek pisze:ja otwieram w kate i zmieniłem opcje nie w sicamie ale w windowsie
opcje folderów --> typy plików --> .prg --> zmień lub zawansowane -->podaj ścieżkę do pliku edytora
zrobilem to juz
w katalogu C:\NtCamB\Ver14 jest plik SI-ConfMacchina i tam mozna to ustawic
ps
obecnie pracujemy nad postprocesorem aby generowal kod na A0. przy obrocie osi B
obecnie mamy zawsze A180. lub A-180. przy uzyciu osi B i poprawiamy to recznie
-
- Posty w temacie: 2
Przy transmisji kodu na maszynę pod uwagę jest brana zawartość pliku a nie jego rozszerzenie, równie dobrze możesz podać JPG
. Jeżeli jednak chcesz aby rozszerzenie miało końcówkę *.prg to zmień ją w opcjach postprocesora:
c:\sicam\ver14\nazwamaszyny.txt
Odszukaj sobie ten plik i w nim u dołu zmień parametr "FileExt", w tej chwili masz TXT więc zamieniasz na PRG.

c:\sicam\ver14\nazwamaszyny.txt
Odszukaj sobie ten plik i w nim u dołu zmień parametr "FileExt", w tej chwili masz TXT więc zamieniasz na PRG.