Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
Jakie wrzeciono do grawerki??
-
SZUBI87
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)

- Posty w temacie: 1
Jakie wrzeciono do grawerki??
Witam kolegów robię swoja pierwsza frezarkę głównie do grawerowania w różnych materiałach i mam problem odnośnie wrzeciona? I może mi doradzicie jakieś dobre i nie drogie
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2010, 11:24 przez SZUBI87, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
ezbig
- Lider FORUM (min. 2000)

Jak to pierwsza maszyna to weź Kress-a 800 FME lub 1050 FME i będziesz zadowolony. Będziesz mógł grawerować i pofrezujesz.
Do samej grawerki wystarczy i coś z tanich multiszlifierek, tylko z precyzją mocowania freza jest wtedy ciężko. Musisz na starcie zrobić sobie nowe uchwyty zaciskowe, bo zwykle oryginalne do niczego się nie nadają (trudno jest za ich pomocą, obsadzić centrycznie frez).
Do samej grawerki wystarczy i coś z tanich multiszlifierek, tylko z precyzją mocowania freza jest wtedy ciężko. Musisz na starcie zrobić sobie nowe uchwyty zaciskowe, bo zwykle oryginalne do niczego się nie nadają (trudno jest za ich pomocą, obsadzić centrycznie frez).
-
pabloz90
- Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Kress 1050
na początek świetne 
Pozdrawiam Paweł Z.
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
-
oprawcafotografii
- Lider FORUM (min. 2000)

Re: Jakie wrzeciono do grwarki??
Kola nie wymyslisz - Kress 1050.SZUBI87 pisze:Witam kolegów robię swoja pierwsza frezarkę głównie do grawerowania w różnych materiałach i mam problem odnośnie wrzeciona? I może mi doradzicie jakieś dobre i nie drogiePozdrawiam i dziękuje za pomoc
Pofrezujesz wszystko, a i potniesz nejeden material.
J.