TECHJET
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
TECHJET
Firma nasza nosi się z zamiarem kupna następnego water jeta, Flow już jest i stary dziadek którego trzeba zastąpić.
Przeglądając oferty zwróciłem uwagę na tą właśnie firmę, jak dla mnie konstrukcje wyglądają na profesjonalne.
Może zadowoleni użytkownicy coś podpowiedzą, wszystkie informacje mile widziane.
Na stronie TECHJET jest napisane że istnieje możliwość w szkoleniu serwisowym. Bardzo ważne to dla nas, gdyż maszyna będzie pracowała w uk.
Z góry dziękuję za opinie.
Przeglądając oferty zwróciłem uwagę na tą właśnie firmę, jak dla mnie konstrukcje wyglądają na profesjonalne.
Może zadowoleni użytkownicy coś podpowiedzą, wszystkie informacje mile widziane.
Na stronie TECHJET jest napisane że istnieje możliwość w szkoleniu serwisowym. Bardzo ważne to dla nas, gdyż maszyna będzie pracowała w uk.
Z góry dziękuję za opinie.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Jeszcze parę miesięcy mi zostało bo zakup planowany na czerwiec-lipiec.
Jak bym mógł prosić o jakieś sprawozdanie z działania, kosztów itd, będę wdzięczny.
Wiadomo że po 4-6 miesiącach jeszcze nic nie wiadomo ale zarys jest.
Zaprzyjaźniona firma posiada Chińczyka od 3 lat i wszystko śmiga, ale wiadomo różnie bywa.
Chińczyk Chińczykowi nie równy.
Jak bym mógł prosić o jakieś sprawozdanie z działania, kosztów itd, będę wdzięczny.
Wiadomo że po 4-6 miesiącach jeszcze nic nie wiadomo ale zarys jest.
Zaprzyjaźniona firma posiada Chińczyka od 3 lat i wszystko śmiga, ale wiadomo różnie bywa.
Chińczyk Chińczykowi nie równy.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
witam
możesz napisać co nieco jak się potoczyły rozmowy ?
i na czym stanęło ? o ile wogóle rozmowy były ...
chodzi mi o podejście do klienta - próbuję się z nimi skontaktować i jakoś nie wychodzi
nie chcą ze mną gadać ...
wysłałem zapytania do kilku firm i tylko od nich brak kontaktu -bardzo dziwne podejście jak dla mnie
@irek50
czy już mógłbyś co nieco napisać jak się sprawuje
o ile na temat innych (kilka) maszyn można wygooglować jakieś informacje to tu poza wszechobecną reklamą nikt nie chce mówić/pisać
możesz napisać co nieco jak się potoczyły rozmowy ?
i na czym stanęło ? o ile wogóle rozmowy były ...
chodzi mi o podejście do klienta - próbuję się z nimi skontaktować i jakoś nie wychodzi

nie chcą ze mną gadać ...
wysłałem zapytania do kilku firm i tylko od nich brak kontaktu -bardzo dziwne podejście jak dla mnie
@irek50
czy już mógłbyś co nieco napisać jak się sprawuje
o ile na temat innych (kilka) maszyn można wygooglować jakieś informacje to tu poza wszechobecną reklamą nikt nie chce mówić/pisać
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Wycinarki wodne TECHJET to nic innego jak FLOW po Chińsku czyli DARDI
Mechanika stołu ta sama co w FLOW MACH2, ale sterowanie i pompa to chińska myśl technologiczna.
Najlepiej pojechać, wyciąć prosty kształt np. kwadrat, a w nim otwór oraz krzyż o prostych i łatwych do zmierzenia wymiarach.
Mierzymy czas, sprawdzamy wymiary i porównujemy jakość...., a następnie porównujemy wyniki z konkurencją

Mechanika stołu ta sama co w FLOW MACH2, ale sterowanie i pompa to chińska myśl technologiczna.
Najlepiej pojechać, wyciąć prosty kształt np. kwadrat, a w nim otwór oraz krzyż o prostych i łatwych do zmierzenia wymiarach.
Mierzymy czas, sprawdzamy wymiary i porównujemy jakość...., a następnie porównujemy wyniki z konkurencją

-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 8
techjet
witam ruszyliśmy z produkcją głównie tniemy stal maszyna tnie dość dobrze powierzchnia cięcia dość dobra próbowałem ciąć szkło idzie dobrze przy próbach na marmurze podczas wycinania otworów przy ciśnieniu pompy 2800bar wyłupuje powierzchnię zszedłem na 2000było lepiej ale dolna część otworu nie równo wycięta ale myślę że trochę prób i się dojdzie co jest nie tak trochę kłopotu z garnetem zawiesza się w tubie i idzie go dość sporo w granicach 30 kg/ h być może przyczyną jest to że nie mam suchego powietrza mikro drobiny wody, szukam materiałów jakie stosować ciśnienie do jakich materiałów ale nigdzie nie można znaleźć. dopóki nie dojdę na jakich prędkościach ciąć koszty są dość znaczne
wadą jest to że maszyna nie ma automatycznego sterowania podawania garnetu względem grubości materiału do mieszalnika, operator ocenia to na oko i ręcznie dodaje lub ujmuje dawkę nie ciołęm jeszcze grubych blach i nie wiem co będzie z ukosowaniem
wadą jest to że maszyna nie ma automatycznego sterowania podawania garnetu względem grubości materiału do mieszalnika, operator ocenia to na oko i ręcznie dodaje lub ujmuje dawkę nie ciołęm jeszcze grubych blach i nie wiem co będzie z ukosowaniem