Operator Maszyn CNC. Kilka Informacji
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Operator Maszyn CNC. Kilka Informacji
Witam niedługo wybieram sie dalej do szkoły i mam dylemat czy iśc do zawodówki na profil Operator obrabiarek skrawających CNC czy do techniku na profil Technik Mechanik(obrabiarki sterowane numerycznie CNC) i moje pytanie czy te profile to to samo czy czyms sie różnią ? co byście polecili technikum czy zawodówkę ?
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Re: Operator Maszyn CNC. Kilka Informacji
Technikum - najpierw naucz się teorii a później praktyki nauczysz się w firmie (pracy), pod warunkiem że znajdziesz taką firmę gdzie są fachowcy którzy potrafią i chcą przekazać swoja wiedzęBojan93 pisze:Witam niedługo wybieram sie dalej do szkoły i mam dylemat czy iśc do zawodówki na profil Operator obrabiarek skrawających CNC czy do techniku na profil Technik Mechanik(obrabiarki sterowane numerycznie CNC) i moje pytanie czy te profile to to samo czy czyms sie różnią ? co byście polecili technikum czy zawodówkę ?

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
to jest tak żę jak do kątówki załorzysz tarcze do cięcia to można ciąc i szlifowac a jak załorszysz tarcze do polerki to tylko polerowac to działą w dwie strony ale nie do konca
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Najpierw musisz się zorientować jakim parkiem maszynowym dysponuje szkoła. Czy posiada obrabiarki cnc i jakie. Bywa że szkoły uczą tych zawodów ale nie mają zaplecza właściwego lub to co mają bardzo rzadko wykorzystują. Jeżeli szkoła ma dobre zaplecze i właściwie go wykorzystuje to technikum i zawodówka dają ci właściwe podstawy do programowania i obsługi cnc. Zawodówka da ci większą praktykę w obróbce skrawaniem co jest korzystne w pracy zawodowej. A technikum ci pozwoli dalej się rozwijać poprzez studia. W technikum może poznasz programy CAD CAM.
Endrju
Zaznacz "POMÓGŁ" - to nie boli
Zaznacz "POMÓGŁ" - to nie boli