Chciałem się zapytać czy ktoś z was spotkał się z prowadnicami tej firmy i czy jest sens zastanawiania się nad wstawieniem ich w cnc ??
Prowadnice
Z tego co piszą to są dość wytrzymałe ale nie znalazłem info o dokładności bo są one przeznaczone raczej do szuflad z ciężkim sprzętem. Szukam też przedstawiciela tej firmy w Polsce, który posiadałby je na stanie (nie koniecznie autoryzowanego).
Na 100% są leprze od standardowych prowadnic szufladowych.
Prowadnice liniowe accuride.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Prowadnice po odpowiednim zamontowaniu będą działały - i w 1 maszynie szkoleniowej , jak najbardziej mogą być ok.
Na forum jest kilka maszyn na różnych szufladach i niektóre według autorów pracują i zarabiają
Dokładność nie będzie za wielka , ale często wystarczająca
Na forum jest kilka maszyn na różnych szufladach i niektóre według autorów pracują i zarabiają

Dokładność nie będzie za wielka , ale często wystarczająca

"Tak naprawdę, to nie rozumiesz jakiegoś zagadnienia, dopóki nie potrafisz go wytłumaczyć swojej babci."
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Jeśli ktoś by szukał prowadnic Accuride ( najwyższa jakość jeśli chodzi o prowadnice kulowe )
to można je zamówić przez internet www.akcesoria.meble.pl/accuride/
występują tam prowadnice o udźwigu ponad 200 kg oraz nowość o udźwigu ok 400 kg ( prowadnice z aluminium )
można liczyć także na telefoniczne wsparcie techniczne
to można je zamówić przez internet www.akcesoria.meble.pl/accuride/
występują tam prowadnice o udźwigu ponad 200 kg oraz nowość o udźwigu ok 400 kg ( prowadnice z aluminium )
można liczyć także na telefoniczne wsparcie techniczne
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Nośność tych prowadnic czyli te 400kg jest podana w katalogu dla pary prowadnic
Tu są do pobrania specyfikacje i wymiary
Nośność i chyba wytrzymałość może byś sporo większa niż zwykłych meblówek no ale ceny też większa.
Zastanawia mnie czemu posiadacze już uruchomionych maszyn cnc nie robią takich prowadnic albo takich jak thk, ?
Tu są do pobrania specyfikacje i wymiary
Nośność i chyba wytrzymałość może byś sporo większa niż zwykłych meblówek no ale ceny też większa.
Zastanawia mnie czemu posiadacze już uruchomionych maszyn cnc nie robią takich prowadnic albo takich jak thk, ?