Kopia karty PCMCIA SINUMERIK 840D
-
szary11
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)

- Posty w temacie: 4
Kopia karty PCMCIA SINUMERIK 840D
Cześć, chcę prewencyjnie skopiować kartę PCMCIA z maszyny pod Sinumerik 840D.
Z tego co wiem karty te mają wbudowaną baterię, co gwarantuje, że po jakimś czasie przestanie działać i maszyna trup, pytanie tylko kiedy?
Dopóki jeszcze działa, a niewiele zim brakuje do trzydziestki, trzeba działać.
Czy komuś z kolegów z powodzeniem udał się taki zabieg, lub zna kogoś kto się tym trudni?
Z tego co wiem karty te mają wbudowaną baterię, co gwarantuje, że po jakimś czasie przestanie działać i maszyna trup, pytanie tylko kiedy?
Dopóki jeszcze działa, a niewiele zim brakuje do trzydziestki, trzeba działać.
Czy komuś z kolegów z powodzeniem udał się taki zabieg, lub zna kogoś kto się tym trudni?
-
gelo
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Re: Kopia karty PCMCIA SINUMERIK 840D
Ale chcesz skopiować parametry NC i PLC ( te są faktycznie podtrzymywane bateryjnie)? To wystarczy ci RS232 i program WINPCIN lub podobny. Na karcie PCIMCIA znajdują się pliki systemowe, nieulotne. Dopóki karta Ci nie padnie to ich nie stracisz. Tą kartę można skopiować, ale potrzebujesz odpowiedniego sprzętu oprogramowania cardware
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<
-
szary11

gelo pisze: Na karcie PCIMCIA znajdują się pliki systemowe, nieulotne. Dopóki karta Ci nie padnie to ich nie stracisz. Tą kartę można skopiować, ale potrzebujesz odpowiedniego sprzętu oprogramowania cardware
Właśnie boję się , że padnie, dlatego pytam, czy komuś z Was to się udało, bo to zrobił i zapasowa karta prawidłowo pracuje?
Znacie kogoś komu można to zlecić?
-
szary11

Maszyny działają już na kartach kopiach i backupy z oryginałami w szafce.
Temat ogarnięty przez lokalną firmę zajmującą się naprawą automatyki i elektroniki.
Temat ogarnięty przez lokalną firmę zajmującą się naprawą automatyki i elektroniki.
-
gelo

- Kontakt:
No ja mogę Ci zrobić taką kopię, ale musiałbyś mi przesłać tą kartę
-
gelo

- Kontakt:
[/quote]
Dzięki, ale jak pisałem wcześniej już zrobione, ciekawostką jest że maszyny akceptują karty PCMCIA inne niż oryginalne.
[/quote]
Właściwie nigdy nie próbowałem "nieoryginałów". Masz jakieśdane tych innych kart?
Dzięki, ale jak pisałem wcześniej już zrobione, ciekawostką jest że maszyny akceptują karty PCMCIA inne niż oryginalne.
[/quote]
Właściwie nigdy nie próbowałem "nieoryginałów". Masz jakieśdane tych innych kart?