wybór spawarki

jaki migomat wybrać do 3 tyś

Spawalnictwo i obróbka cieplna

Autor tematu
Hobbysta76
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

wybór spawarki

Post napisał: Hobbysta76 » 16 paź 2025, 21:12

Witam wszystkich, panowie pomożecie wybrać sprzęt do użytku prywatnego, spawanie blacharki samochodowej plus jakieś konstrukcje ogrodzeniowe, mam obecnie starego mig 165/3 i zamarzyłem sobie zmianę, sprzętu jest od groma i nie mam pojęcia co wybrać by nie trafić na jakiś bubel, wiadomo ilu użytkowników tyle opinii ale to Wy nowych sprzętów używacie i znacie zalety i wady, dzięki z góry za sugestie.

Marian1234
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Re: wybór spawarki

Post napisał: Marian1234 » 22 lut 2026, 21:51

Mam schermana hd 200 działa używana w garażu do takich blaszek 3mm grubsze biorę elektrodę i idzie jak wściekła , synergia nawet się sprawdza z minusów słaby uchwyt do maga jakby na większych prądach albo dłuższych spawach , jakby po nagrzaniu słabiej przekazywał prąd do jeziorka jakby tego prądu było coraz mniej w miarę rozgrzewania uchwytu kupiłem sobie taki mb 36 ale to taki przerost formy nad treścią aż do bólu z tym że jeszcze nie próbowałem jak na nim idzie jakoś nic się nie trafiło do roboty aa i jeszcze podajnik jest 2 rolkowy jak spawasz profesjonalnie to to trochę boli ale generalnie do garażu przy autach ,bramach, wydechach to ma ta spawarka sens do tego też ją amatorsko wykorzystuję.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Spawalnictwo i obróbka cieplna”