wybór spawarki
jaki migomat wybrać do 3 tyś
-
Hobbysta76
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 1
wybór spawarki
Witam wszystkich, panowie pomożecie wybrać sprzęt do użytku prywatnego, spawanie blacharki samochodowej plus jakieś konstrukcje ogrodzeniowe, mam obecnie starego mig 165/3 i zamarzyłem sobie zmianę, sprzętu jest od groma i nie mam pojęcia co wybrać by nie trafić na jakiś bubel, wiadomo ilu użytkowników tyle opinii ale to Wy nowych sprzętów używacie i znacie zalety i wady, dzięki z góry za sugestie.
-
Marian1234
- Specjalista poziom 1 (min. 100)

- Posty w temacie: 1
Re: wybór spawarki
Mam schermana hd 200 działa używana w garażu do takich blaszek 3mm grubsze biorę elektrodę i idzie jak wściekła , synergia nawet się sprawdza z minusów słaby uchwyt do maga jakby na większych prądach albo dłuższych spawach , jakby po nagrzaniu słabiej przekazywał prąd do jeziorka jakby tego prądu było coraz mniej w miarę rozgrzewania uchwytu kupiłem sobie taki mb 36 ale to taki przerost formy nad treścią aż do bólu z tym że jeszcze nie próbowałem jak na nim idzie jakoś nic się nie trafiło do roboty aa i jeszcze podajnik jest 2 rolkowy jak spawasz profesjonalnie to to trochę boli ale generalnie do garażu przy autach ,bramach, wydechach to ma ta spawarka sens do tego też ją amatorsko wykorzystuję.