Na wstępnie chciałem powiedzieć, że w tym temacie jestem naprawdę świeży chociaż plany o kupnie takiej maszyny mam od dawien dawna. Sytuacja z mojej branży się zmienia i muszę poszerzyć swoją ofertę.
Interesuje mnie wycinanie małych elementów ze sklejki - więc przyzwoita dokładność by się zdała
Grawerowanie w szkle - coś jak butelki kubki i grawerowanie na płaskich szybach.
I raczej to będzie podstawa, inne zadania to pewnie dla zabawy, zlecenia też mnie nie interesują bo i tak mam co robić.
Dlatego liczy się cena urządzenia. Uwielbiam rzeczy które nie psują się bez ostrzeżenia w najmniej oczekiwanym momencie.
Z tego co pobieżnie zdążyłem się do edukować na temat tych maszyn to są tylko 2 kategorie - chińczyk i reszta z ceną x5 lub więcej.
A ja chciał bym coś średniej półki z plusem

Naprawdę miłe były by jakieś propozycje sprzętu - kwota do 30k
Zdaje sobie sprawę z tego, że dużo osób przede mną zadało to pytanie, ale... z tematów które przeczytałem nie wiele się dowiedziałem... poza nazwami
Trotec, GCC (ciężko o informacje cenową i polską dystrybucję) i polskimi markami... przed którymi wszyscy wystrzegają jak przed ogniem.
Z góry dziękuję za pomoc i zainteresowaniem tym tematem