Licencja do nauki/trial
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Licencja do nauki/trial
Czy są na rynku jakieś popularne programy CAD/CAM, które dają opcję instalacji i nauki dłuższej niż 30-dniowy trial? Np. jak Edgecam z licencją domową - nie wyeksportujesz kodu, ale spokojnie sprawdzisz funkcje. Szukam programów zarówno do modelowania/konstrukcji form wtryskowych jak i do samej obróbki na maszynach - nie muszą łączyć tych funkcji.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Licencja do nauki/trial
NX i MASTERCAM-znajdziesz crack'i na youtubie. Dużo narzędziowni z nich korzysta.
FUSION 360 - jestem pod wrażeniem tego darmowego programu(w 2 dni się go nauczyłem). Ale raczej z niego korzystają początkujący w obróbce skrawaniem(nowa firma bez dużej kasy) Ale polecam bardzo jeżeli się boisz skorzystać z pierwszej opcji.
FUSION 360 - jestem pod wrażeniem tego darmowego programu(w 2 dni się go nauczyłem). Ale raczej z niego korzystają początkujący w obróbce skrawaniem(nowa firma bez dużej kasy) Ale polecam bardzo jeżeli się boisz skorzystać z pierwszej opcji.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Polecam tennozaki pisze: ↑21 lip 2019, 12:25Czy są na rynku jakieś popularne programy CAD/CAM, które dają opcję instalacji i nauki dłuższej niż 30-dniowy trial? Np. jak Edgecam z licencją domową - nie wyeksportujesz kodu, ale spokojnie sprawdzisz funkcje. Szukam programów zarówno do modelowania/konstrukcji form wtryskowych jak i do samej obróbki na maszynach - nie muszą łączyć tych funkcji.
http://www.surfcam.pl/
Fajne rady dajesz na forum.

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Dobrze ze @kamar nie wiedział że to tylko dla początkujących w obróbce skrawaniem
Ja również polecam f360, wspaniały program
Chętnie pomogę z mini lathe i toczeniem, modelami 3d w f360, odlewaniem epoxygranitu, frezowaniem CNC w podstawowym zakresie, skrobaniem, programowaniem i podłączaniem falowników liteon :)
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Sytuacja jest taka, że mam własną działalność w tym zakresie i chciałbym wszystko legalnie załatwić. Czyli dostać legalny program (nie w pełni funkcjonalny) lub nawet 30 dniowy trial, ale taki do testowania na własnym sprzęcie, a nie jakąś parodię przez internet jak w przypadku NXa mi zaoferowano. Wersja studencka wchodzi w grę o ile licencja stanowi, że jest to legalne do nauki nie tylko dla studentów, ale dla wszystkich.