Tokarko pilarko szlifierka oparta na NSA-150

Linie produkcyjne, automaty, roboty nie tylko CNC. Przeróbki, modernizacje oraz konstrukcje własne.

Heli
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Heli » 15 lut 2010, 21:37

Mariuszczs pisze:Może jako frezarka, muszę sprawdzić czy się wykręca ten kieł zabierakowy.
Odkręca - w nowszym modelu jest tam gwint 1/2"x20 i można zamontować uchwyt wiertarski .
W tym jeżeli dobrze pamiętam był zwykły metryczny ... chyba M 16. ( po tej stronie oczywiście gwint prawy )
Ja mam tą "nowszą", kumpel miał starszą i ja przerabialiśmy.
Tylko to było jakoś ze 25 lat temu .
Do tej pory bardzo dobrze służy po małych modyfikacjach ( blat od piły przerobiony na podnoszony)
Stolik był do szlifowania - papier ścierny na krążku ) ( był uchylny i miał "prowadnicę" )

Tylko jeżeli mnie pamięć nie myli to moc silnika jest 350 W ( może były różne wersje )

Pozdrawiam Mariusz

Tagi:

Autor tematu
Mariuszczs
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 5

Post napisał: Mariuszczs » 15 lut 2010, 22:14

Tutaj jest podnoszenie stolika, gwint jest napewno fi 20 ( może skok calowy ale pasuje grzebień 2,5 mm )
moc 620W lub 670W bo druga cyfra mało czytelna
Bardzo fajnie się toczy jakieś pierdółki typu figury szach, różdzka na przedstawienie :) itd. Tarcza na początku nie cieła ale poostrzyłem spieki i tnie, wydaje mi się że jest za szeroka.
Myślałem o sprzedaży tego lub zamianie na jakąś pilarkę ale ta szlifierka w niej jest niezwykle użyteczna.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „INNE MASZYNY i URZĄDZENIA”