Tokarka z sterowaniem oi-tc

Dyskusje na temat systemu Faunc

Autor tematu
barjew
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3
Posty: 56
Rejestracja: 16 paź 2012, 20:12
Lokalizacja: ostrów wlkp

Tokarka z sterowaniem oi-tc

#1

Post napisał: barjew » 17 cze 2020, 21:23

Witam. Panowie mam problem z programem na kwadrat 10x10mm, Mam narzędzie napędzane, w cyklu z fanuka ciągle jakiś błąd, że narzędzie w nie prawidłowej kieszeni. Teraz mojej pytanie czy jest jakiś cykl w g kodzie na takie frezowanie ??.

Pozdrawiam




wojtek10916
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 334
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Tokarka z sterowaniem oi-tc

#2

Post napisał: wojtek10916 » 17 cze 2020, 23:43

Tylko w manual guide, ale normalnie to musisz załączyć os C i obroty na narzędzie napędzane oraz wybrać płaszczyznę obróbki i układ współrzędnych.
Byłoby o wiele łatwiej jakbyś doprecyzował jaka maszyna jakie osie itp itd, wszystko powinno być w instrukcji.

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 6868
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Tokarka z sterowaniem oi-tc

#3

Post napisał: WZÓR » 17 cze 2020, 23:54

barjew pisze:
17 cze 2020, 21:23
Witam. Panowie mam problem z programem na kwadrat 10x10mm,
(....)
Teraz mojej pytanie czy jest jakiś cykl w g kodzie na takie frezowanie ??.

Pozdrawiam
G12.1 (?)

https://e-cnc-art.com/g12-1-tryb-interp ... przyklady/

Mariusz.


mag999
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 443
Rejestracja: 14 sty 2015, 18:59
Lokalizacja: Dz

Re: Tokarka z sterowaniem oi-tc

#4

Post napisał: mag999 » 18 cze 2020, 10:55

Screenshot_20200618-105431.jpg
Pomoże takie coś?
Mogę pomoc z Fanuc'iem TD/TF dla tokarek - programy, obsługa itp


Autor tematu
barjew
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3
Posty: 56
Rejestracja: 16 paź 2012, 20:12
Lokalizacja: ostrów wlkp

Re: Tokarka z sterowaniem oi-tc

#5

Post napisał: barjew » 19 cze 2020, 19:59

dzięki koledzy sprawdzę

Dodane 3 minuty 43 sekundy:
powiem tyle że 12.1 nie działa

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 6868
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Tokarka z sterowaniem oi-tc

#6

Post napisał: WZÓR » 19 cze 2020, 20:15

barjew pisze:
19 cze 2020, 19:59
dzięki koledzy sprawdzę

Dodane 3 minuty 43 sekundy:
powiem tyle że 12.1 nie działa
Komendy na oś C działają ?

Mariusz.


Autor tematu
barjew
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 3
Posty: 56
Rejestracja: 16 paź 2012, 20:12
Lokalizacja: ostrów wlkp

Re: Tokarka z sterowaniem oi-tc

#7

Post napisał: barjew » 20 cze 2020, 14:07

wydaje mi sie, że ktoś pogrzebał w parametrach, nie dawno działałem w manual guide i wszystko działało. Dzięki za podpowiedzi Panowie

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Fanuc”