Toczenie tytanu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Re: Toczenie tytanu
Zapomnialem o jeszcze jednej rzeczy, być może bardzo istotnej. Czy przy doborze noża/płytki ma znaczenie to, że tokarka nie ma posuwu? Jedyne co bym zgrał na szybko to wkrętarka na końcu śruby posuwu, która z niego została ostatnim elementem na chwilę obecną...
Nie powinno to mieć znaczenia nawet jak nie będziesz miał optymalnych parametrów
Chętnie pomogę z mini lathe i toczeniem, modelami 3d w f360, odlewaniem epoxygranitu, frezowaniem CNC w podstawowym zakresie, skrobaniem, programowaniem i podłączaniem falowników liteon :)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Witam.
Mi się zdarza dość często obrabiac tytan.
Zasada jest jedna wolne obroty i szybki posow. Ja do tytanu używam normalne płytki do stali vcmt. Wior ma się łamać jak w nierdzewne. Grubość skrawania też nie za duża. Max do 1mm na stronę. Jeśli wiór będzie się ciągnął i zawijal to wszystko do do dołu a posow do góry.
Mi się zdarza dość często obrabiac tytan.
Zasada jest jedna wolne obroty i szybki posow. Ja do tytanu używam normalne płytki do stali vcmt. Wior ma się łamać jak w nierdzewne. Grubość skrawania też nie za duża. Max do 1mm na stronę. Jeśli wiór będzie się ciągnął i zawijal to wszystko do do dołu a posow do góry.
every day's a school day
Tornos ,Acramatic. Hurco. Fanuc. Mori seiki
Tornos ,Acramatic. Hurco. Fanuc. Mori seiki