TNC426 Proram stop M30-zwolnienie rygla drzwi

Dyskusje na temat systemu Heidenhaina
Awatar użytkownika

Autor tematu
smouki
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1508
Rejestracja: 04 lis 2007, 19:45
Lokalizacja: Kristiansund
Kontakt:

TNC426 Proram stop M30-zwolnienie rygla drzwi

#1

Post napisał: smouki » 25 sie 2020, 11:43

Czy z poziomu parametrów maszyny mogę osiągnąć taki efekt?


jak ktoś chce znajdzie sposób...jak ktoś nie chce znajdzie powód
MÓJ KANAŁ YOUTUBE


Sqnek
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 17
Rejestracja: 04 lis 2016, 15:17
Lokalizacja: Warszawa

Re: TNC426 Proram stop M30-zwolnienie rygla drzwi

#2

Post napisał: Sqnek » 28 sie 2020, 22:50

Witam,

jako że nikt do tej pory nic nie napisał w tym temacie to ja odpowiem że kiedyś, gdy pracowałem na Hermle B300U z HH530 to mieliśmy tam książkę z częściowo opisanymi M-funkcjami do tej maszyny. Intrygowało mnie w niej "M31 koniec programu-otwarcie drzwi". Niestety jakkolwiek i gdziekolwiek nie próbowałem tego użyć, drzwi nie szło otworzyć bez naciśnięcia przycisku.

Chciałbym napisać że mam nadzieję że pomogłem :)
Pozdrawiam


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 533
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: TNC426 Proram stop M30-zwolnienie rygla drzwi

#3

Post napisał: andrjalo » 29 sie 2020, 08:48

Można ale sposobem.

Awatar użytkownika

Autor tematu
smouki
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1508
Rejestracja: 04 lis 2007, 19:45
Lokalizacja: Kristiansund
Kontakt:

Re: TNC426 Proram stop M30-zwolnienie rygla drzwi

#4

Post napisał: smouki » 31 sie 2020, 14:08

andrjalo pisze:
29 sie 2020, 08:48
Można ale sposobem.
i to wszystko co wiesz w temacie?
musi byc sposób programowy bo co w przypadku użycia robota do wymiany sztuki?
jak ktoś chce znajdzie sposób...jak ktoś nie chce znajdzie powód
MÓJ KANAŁ YOUTUBE


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 533
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: TNC426 Proram stop M30-zwolnienie rygla drzwi

#5

Post napisał: andrjalo » 31 sie 2020, 21:20

Nie po prostu funkcja M zamyka i otwiera drzwi. A szczegóły to już inna historia.

Awatar użytkownika

Autor tematu
smouki
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1508
Rejestracja: 04 lis 2007, 19:45
Lokalizacja: Kristiansund
Kontakt:

Re: TNC426 Proram stop M30-zwolnienie rygla drzwi

#6

Post napisał: smouki » 02 wrz 2020, 07:37

Wyobraź sobie że właśnie o ten sposób pytam
jak ktoś chce znajdzie sposób...jak ktoś nie chce znajdzie powód
MÓJ KANAŁ YOUTUBE


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 533
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: TNC426 Proram stop M30-zwolnienie rygla drzwi

#7

Post napisał: andrjalo » 02 wrz 2020, 09:10

Ale to jest przeróbka hardware. Jak chcesz o tym porozmawiać to przejdź na priv.

Awatar użytkownika

Autor tematu
smouki
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4
Posty: 1508
Rejestracja: 04 lis 2007, 19:45
Lokalizacja: Kristiansund
Kontakt:

Re: TNC426 Proram stop M30-zwolnienie rygla drzwi

#8

Post napisał: smouki » 22 wrz 2020, 15:07

andrjalo pisze:
02 wrz 2020, 09:10
Ale to jest przeróbka hardware. Jak chcesz o tym porozmawiać to przejdź na priv.
a to inni nie mogą się dowiedzieć?
jak ktoś chce znajdzie sposób...jak ktoś nie chce znajdzie powód
MÓJ KANAŁ YOUTUBE


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 533
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: TNC426 Proram stop M30-zwolnienie rygla drzwi

#9

Post napisał: andrjalo » 22 wrz 2020, 22:07

Mogą ale ja nie lubię się chwalić a nie wszysko jest za darmo.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Heidenhain”