termik na standart płyte

Maszyny do wycinania gorącym drutem
Awatar użytkownika

Autor tematu
bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 6246
Rejestracja: 05 kwie 2006, 16:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

termik na standart płyte

#1

Post napisał: bartuss1 » 10 kwie 2007, 19:59

jestem gdzies w polowie pracy nad ploterem termicznym na standartowa plyte styropian - styrodur itp.
pole pracy 1250x800, szerokosc cięcia 300mm
Załączniki
1bbb.JPG
1bbb.JPG (24 KiB) Przejrzano 624 razy
2bbb.JPG
2bbb.JPG (32.38 KiB) Przejrzano 631 razy
3bbb.JPG
3bbb.JPG (22.57 KiB) Przejrzano 3861 razy
4bbb.JPG
4bbb.JPG (25.38 KiB) Przejrzano 658 razy


Obrazek Obrazek

Tagi:

Awatar użytkownika

webserver
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 989
Rejestracja: 01 sty 2005, 17:48
Lokalizacja: Bełchatów
Kontakt:

#2

Post napisał: webserver » 10 kwie 2007, 20:43

No niezle cos sie dzieje konstrukcja podobna do moich rozwiazan ;)
Pozdrawiam PlotComplex.com

Awatar użytkownika

Autor tematu
bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 6246
Rejestracja: 05 kwie 2006, 16:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

#3

Post napisał: bartuss1 » 11 kwie 2007, 07:50

termik termikowi podobny :P
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika

gmaro
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3670
Rejestracja: 23 sie 2005, 12:27
Lokalizacja: zapytaj
Kontakt:

#4

Post napisał: gmaro » 11 kwie 2007, 08:26

jak samochód do samochodu :P
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... ;) to nacisnij POMÓGŁ :]

Awatar użytkownika

Piotr Rakowski
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2173
Rejestracja: 29 lip 2005, 14:07
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

#5

Post napisał: Piotr Rakowski » 11 kwie 2007, 13:19

Strasznie "mocarnie" to wszystko wygląda. Ile będzie ważyło?

Poza tym, kol. Bartuss piszemy standar'd', nie 't'.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)

Awatar użytkownika

Autor tematu
bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 6246
Rejestracja: 05 kwie 2006, 16:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

#6

Post napisał: bartuss1 » 11 kwie 2007, 14:59

a bo te nibynozki takie koślawe wychodzily, a tak to klocek z PA11 70x70 i do niego lozyskowanie z jednej i silnik z drugiej strony :D

i gotowe
Załączniki
18bb.JPG
18bb.JPG (22.98 KiB) Przejrzano 642 razy
21bb.JPG
21bb.JPG (21.79 KiB) Przejrzano 639 razy
Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Styropianu (Styroduru)”