Taśma stalowa

Dyskusje na temat innych obrabiarek i systemów sterowania stosowanych w maszynach przemysłowych

Moderator: MODERATORZY


Autor tematu
wieslawbarek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 805
Rejestracja: 05 gru 2006, 22:28
Lokalizacja: Bielsko Biała

Taśma stalowa

#1

Post napisał: wieslawbarek » 27 cze 2010, 19:38

Poszukuję taśmy stalowej o szerokości co najmniej 250mm i grubości około 0.5mm wszystkie co znajduję mają tylko 150 mm

[ Dodano: 2010-06-27, 20:47 ]
A to ciekawostka u mnie jest teraz dopiero 20 35czyli napisałem ten post przedwcześnie :lol: :lol:



Tags:


szczypiorhahaha
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 35)
Posty w temacie: 1
Posty: 42
Rejestracja: 19 gru 2009, 20:45
Lokalizacja: nowe miasto

#2

Post napisał: szczypiorhahaha » 28 cze 2010, 07:57

kolego morze opisz bardziej szczegółowo tom taśmę do czego ma służyć jej sprężystości


Autor tematu
wieslawbarek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 805
Rejestracja: 05 gru 2006, 22:28
Lokalizacja: Bielsko Biała

#3

Post napisał: wieslawbarek » 28 cze 2010, 08:33

Najlepiej to żeby miała około 0.2-0.3 mm.Ma to być osłona zwijana , widziałem takie na targach ale cena 1500 PLN za coś takiego to lekka przesada

Awatar użytkownika

BYDGOST
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 4184
Rejestracja: 28 wrz 2007, 08:32
Lokalizacja: Bydgoszcz

#4

Post napisał: BYDGOST » 28 cze 2010, 15:56

wieslawbarek pisze:Ma to być osłona zwijana
A tak z ciekawości zapytam: to ma być osłona do wałów tokarki czy do czegoś innego?
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.


Autor tematu
wieslawbarek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 805
Rejestracja: 05 gru 2006, 22:28
Lokalizacja: Bielsko Biała

#5

Post napisał: wieslawbarek » 28 cze 2010, 19:04

No akurat nie do tokarki a do osłony przestrzeni roboczej w Decklu E3l(bardzo podobny do FP41 tylko trochę mniejszy).Maszyna dość specyficzna wszystkie ruchy wykonuje wrzeciennik a stół stoi .Mógłbym zrobić je gumowe tak jak były oryginalnie(niestety ja ich nie mam widziałem na zdjęciach)ale wiem że po pewnym czasie przy tej szerokości pod wpływem emulsji i wiórów guma się zwija w rulon a taśma stalowa byłaby rozwiązaniem idealnym no i tylko nie wiem skąd Fumet ją bierze w takich szerokościach.


Mariuszsz
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 0
Rejestracja: 14 lis 2017, 13:53
Kontakt:

Re: Taśma stalowa

#6

Post napisał: Mariuszsz » 14 lis 2017, 14:02

Cześć, mogę Ci polecić stronę, która zajmuje się produkcją takich taśm stalowych. Sprawdź ich ofertę - może znajdziesz coś dla siebie;). http://www.pakat.pl/

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Inne obrabiarki przemysłowe”