tabelka do rysunku - wykonać w modelu rys czy w arkuszu ?


Autor tematu
poczatkujacy
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 06 kwie 2008, 01:09
Lokalizacja: Bournemouth/Czwa

tabelka do rysunku - wykonać w modelu rys czy w arkuszu ?

#1

Post napisał: poczatkujacy » 06 kwie 2008, 20:01

proszę o pomoc, jestem poczatkujacym stąd moze całkiem nie profesjonalnie zapytam.
Mam wykonać dość duży i złożony rysunek.
Gdzie zaprojektować tabelkę w której miesci sie rysunek (nazwa autora itp) ? na modelu czy w Arkuszu rysunku?
Wiem ze rysunek bedę skalował na Arkuszu do wydruku.


PS: a Wy gdzie ustawiacie tabelkę na modelu czy w Arkuszu?
dzieki za pomoc



Tagi:


Azja Mniejsza
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 14
Rejestracja: 26 mar 2008, 14:39
Lokalizacja: Wrocek

#2

Post napisał: Azja Mniejsza » 07 kwie 2008, 01:34

PS: a Wy gdzie ustawiacie tabelkę na modelu czy w Arkuszu?
Ja zawsze umieszczam na rysunku w dolnym prawym rogu. Zawsze tam umieszczam.
poczatkujacy pisze:Gdzie zaprojektować tabelkę w której miesci sie rysunek (nazwa autora itp) ?
W tabelce masz zamiar umieścić rysunek? Ja umieszczam, do wydruku, rysunek w ramce. Natomiast autora, nazwa detalu,numer rysunku itd. w tabeli.
.


upadły_mnich
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1450
Rejestracja: 09 gru 2005, 11:52
Lokalizacja: Lublin

#3

Post napisał: upadły_mnich » 07 kwie 2008, 20:37

kwestia przyswyczajeń
Ja zawsze ustawiam na arkuszu.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej


hoses
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 105
Rejestracja: 28 wrz 2006, 20:45
Lokalizacja: Mazowsze

#4

Post napisał: hoses » 07 kwie 2008, 20:44

Ja również robię tabelke w arkuszu.


jamesoki
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1
Posty: 75
Rejestracja: 03 maja 2007, 12:48
Lokalizacja: białystok

#5

Post napisał: jamesoki » 18 kwie 2008, 07:46

W arkuszu arkuszu arkuszu arkuszu tylko i wyłącznie w arkuszu.

Model zawsze będziesz miał 1:1 a w arkuszu ustawisz co będziesz chciał. Pamiętam jak dziś jak jeden konstruktor robiący tabelki w modelu przeskalował bo mu do ramki nie pasowało (210x297) w modelu. Skalę zrobił 1:2 w wymiarze też ustawił skalę i wszystko było ok na pierwszy żut oka do momentu gdy nie wysłano pliku DWG na laser i przyszły detale w skali 1:2 takie malutkie.

Najlepsza zasada potwierdzona wieloletnią praktyką:
Model w modelu zawsze 1:1
arkusz w arkuszu

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”