Symulacja fanuc

Dyskusje na temat systemu Faunc

Autor tematu
XisD
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 2
Posty: 73
Rejestracja: 09 sty 2013, 20:52
Lokalizacja: słupsk

Symulacja fanuc

#1

Post napisał: XisD » 26 lut 2019, 11:02

Witam wie ktoś jak na tym systemie uruchomić symulacje animacje ? Wszystkie dane wprowadzone ale nie pokazuje obróbki formy
IMG_20190226_105736.jpg




zibi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1123
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

Re: Symulacja fanuc

#2

Post napisał: zibi » 26 lut 2019, 13:10

Czy pozycja materiału pokrywa się z współrzędne programu?
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.


Autor tematu
XisD
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 2
Posty: 73
Rejestracja: 09 sty 2013, 20:52
Lokalizacja: słupsk

Re: Symulacja fanuc

#3

Post napisał: XisD » 26 lut 2019, 13:22

Tak obrabiam we wspolzednych promienia 30 i długości 69


cosmonet
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 259
Rejestracja: 01 sty 1970, 01:00
Lokalizacja: Mazowsze

Re: Symulacja fanuc

#4

Post napisał: cosmonet » 27 lut 2019, 09:38

Ja pracowałem na 0i-TD. Proponuję zmniejszyć ile się da zobrazowanie walca na ekranie. Wtedy załączyć symulację, gdyż narzędzie "lata" Bóg wie gdzie. Przerabiane przynajmniej na w/w sterowaniu.
Kiedyś Haas SL10, Haas SL20, Haas SL30, Doosan LYNX220. Obecnie Haas SL20.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Fanuc”