Gdybym nie używał, to bym uwierzył.
Ważne, żeby magnes był na tyle mocny, aby statyw nie odpadał pod swoim ciężarem, gdy jest przyczepiony do pionowej ściany, albo wisi.
Statyw czujnika zegarowego
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: Statyw czujnika zegarowego
To może masz szczęście używać jakiegoś dobrego statywu.
Kilka przykładów kiedy statyw potrafi się przestawić jeżeli nie jest dość sztywny:
podczas ustawiania geometrii gdy jeździmy Kręcimy wielokrotnie poruszamy jakieś elementy lub nawet odciągamy czujnik żeby przejechać nad jakąś pustą przestrzenią albo Podczas tego procesu nawet nieopatrznie sztuczniemy.
Kiedy działa na dużym wysięgu potrafi czasem opadać pod własnym ciężarem.
Kiedy ustawiamy detal i pukamy młotkiem.
I pewnie jeszcze by się znalazł jakiś przykłady osobiście używam i tych tanich i tych lepszych dlatego być może lepiej widzę różnicę i wady.
Kilka przykładów kiedy statyw potrafi się przestawić jeżeli nie jest dość sztywny:
podczas ustawiania geometrii gdy jeździmy Kręcimy wielokrotnie poruszamy jakieś elementy lub nawet odciągamy czujnik żeby przejechać nad jakąś pustą przestrzenią albo Podczas tego procesu nawet nieopatrznie sztuczniemy.
Kiedy działa na dużym wysięgu potrafi czasem opadać pod własnym ciężarem.
Kiedy ustawiamy detal i pukamy młotkiem.
I pewnie jeszcze by się znalazł jakiś przykłady osobiście używam i tych tanich i tych lepszych dlatego być może lepiej widzę różnicę i wady.
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Re: Statyw czujnika zegarowego
mineque pisze:Jaki model? Świetna cena to?
Statyw dzisiaj doszedł w całości, więc mogę odpisać. Atorn 3 108 1300 za całe 480zł - żal było nie wziąć.
Jak będę miał w weekend chwilę czasu to nagram szybkie porównanie obu.