Sprężynki, skąd kupujecie?
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Sprężynki, skąd kupujecie?
Zużywam sporo sprężynek w swoich konstrukcjach. Kupiłem co prawda gotowy zestaw z allegro za około 20zł. Ale są to malutkie sprężynki do długopisów, a mi potrzebne raczej większe. Wiem że można nakręcić sprężynkę na tokarce i potem chyba zahartować czy cóś. Ale raz że mam słabą tokarkę, dwa że to więcej zachodu niż pożytku jak się potrzebuje dużej ilości.
Chciałbym podpytać czy ktoś może nabywał takie gotowe zestawy sprężynek ściśliwych (wybaczcie nazwę) w dobrej cenie. Interesowałyby mnie takie z drutu około 1-2mm. Na sztuki to drogo wychodzi przy zamówieniu kilkuset sztuk i wolę podpytać zamiast tracić godziny na szukanie.
Chciałbym podpytać czy ktoś może nabywał takie gotowe zestawy sprężynek ściśliwych (wybaczcie nazwę) w dobrej cenie. Interesowałyby mnie takie z drutu około 1-2mm. Na sztuki to drogo wychodzi przy zamówieniu kilkuset sztuk i wolę podpytać zamiast tracić godziny na szukanie.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Sprężynki, skąd kupujecie?
A co tu wróżki ? Jaka średnica sprężyny, jaka długość jaka średnica drutu ile zwoi, szlifowana czy nie, jaki materiał? Jak już sobie odpowiesz to ja zamawiam tu: http://www.sprezyny-lodz.pl
Zadzwoń zapytaj robią od najmniejszych po samochodowe albo i większe. Uprzedzając, lepiej zamówić niż budować do kręcenia sprężyn sprzęt.
Zadzwoń zapytaj robią od najmniejszych po samochodowe albo i większe. Uprzedzając, lepiej zamówić niż budować do kręcenia sprężyn sprzęt.
Profesjonalnie zajmuję się amatorstwem...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Poszperaj na allegro, można znaleźć tego naprawdę dużo a jak nie znajdziesz tego co szukasz to właśnie producenci się wystawiają - wtedy można do nich zagadać.
-
@Blady
Długość i średnica powinny być różne, nie ma wytycznych, dlatego chciałem zestaw.
Jedyna wskazówka to że sprężyna powinna wchodzić na śrubę 5mm. Ale to też nie jest ściśle określone, zależy jakiego wiertła użyję
Długość i średnica powinny być różne, nie ma wytycznych, dlatego chciałem zestaw.
Jedyna wskazówka to że sprężyna powinna wchodzić na śrubę 5mm. Ale to też nie jest ściśle określone, zależy jakiego wiertła użyję

-
- Administrator
-
Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Może taki zestaw
https://www.ebmia.pl/zestaw-sprezynek-s ... 56015.html
https://www.ebmia.pl/zestaw-sprezynek-s ... 56015.html
Akcesoria CNC - EBMiA.pl
Elementy Budowy Maszyn i Automatyki
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE
Elementy Budowy Maszyn i Automatyki
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE
-
Właśnie taki kupiłem i są za słabe do niektórych zastosowań. Patrzyłem na ebmia bo jest bardzo dużo części do maszyn. Ale niestety większych sprężynek nie ma.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
To nie jest taka prosta sprawa jak się może wydawać żeby kupić dobrą sprężynę.
Kolego strikexp przesyłam Ci w wiadomości informacje,ponieważ tutaj zdaje się to złamanie regulaminu.
Zestaw w sklepie ebmia jest naprawdę w dobrej cenie.
Kolego strikexp przesyłam Ci w wiadomości informacje,ponieważ tutaj zdaje się to złamanie regulaminu.
Zestaw w sklepie ebmia jest naprawdę w dobrej cenie.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Z kupnem jest problem , ale z zamówieniem u producenta niekoniecznie.
...... , niekiedy tylko minimalna ilość zamówienia z nóg powala.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Znawca tematu (min. 80)
Witam,
Zamawiam, podajac podstawowe parametry. Mozna zamówić 1 szt , mozna 100. Krótkie terminy i wg mnie przystępna cena, a w razie co masz niedaleko
http://borawski.com.pl/
Pozdrawiam
Marcin
Zamawiam, podajac podstawowe parametry. Mozna zamówić 1 szt , mozna 100. Krótkie terminy i wg mnie przystępna cena, a w razie co masz niedaleko
http://borawski.com.pl/
Pozdrawiam
Marcin