SolidWorks - nie wyswietla gwintów przy dokumentacji

Zgłoszenia konkursowe

Awatar użytkownika

Autor tematu
piotr.rapacz
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 5
Rejestracja: 26 mar 2019, 07:58

SolidWorks - nie wyswietla gwintów przy dokumentacji

#1

Post napisał: piotr.rapacz » 29 mar 2019, 06:55

Witam,

Kolejne wyzwanie
wykonałem cześć -> wstawiłem do nowego cześć
Obrazek
Obrazek

Tworząc rysunek podpowiada, że to gwint ale wymiarując go pokazuje mi średnicę
Obrazek
Obrazek

w poprzednich wersji 2017 wszystko grało w 2018 nie ogarniam tych błędów/ustawień początkowych

Dodane 24 minuty 49 sekundy:
sytuacja poprawiła się jak został otworzony plik wyjściowy (odniesienia)
Obrazek

prędzej tego nie było, że trzeba było mieć otwarte bryły aby rysunek się nie wysypał (znikające bryły lub wymiary na żółto)



Zgłoszenia konkursowe

Awatar użytkownika

Autor tematu
piotr.rapacz
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 5
Rejestracja: 26 mar 2019, 07:58

Re: SolidWorks - nie wyswietla gwintów przy dokumentacji

#2

Post napisał: piotr.rapacz » 31 mar 2019, 21:09

walki CD.

Już powoli zaczynam wychodzić z siebie
w 2018 wersji usunęli opcję "chowania zer" i mam cyrki na rysunkach

chciałbym aby wymiar D8 miał format D8,0 - niestety mimo ze tolerancja jest do 2 zer po przecinku - nie pokazuje mi zer
Obrazek

wchodzę w ustawienia i ustawiam pokaż zera
Obrazek

mogę edytować ale za to wszystkie inne wymiary mają zbędne zera, które teraz muszę kasować a do tego GWINTY Z DWOMA MIEJSCAMI PO PRZECINKU !!
Obrazek

po poszukiwaniach znalazłem, że wymiar średnicowy !!! jak ustawie dokładność na barak usuwa te zera ! ŚREDNICA !:d
Obrazek

i mamy połowiczny sukces :D różnica miedzy oznaczeniem M5 a M5,00 jest taka, że we właściwościach M12,00 są te 2 dodatkowe ikony (inny sposób wymiarowania ???)
Obrazek


i teraz kolejna rozkminka - łapiąc wymiar "końcu gwintu" mamy efekt, że mamy oznaczenie M12.00, jeśli natomiast łapiemy dwie linie powstaje wymiar 12.00
Obrazek

jestem bez sił

Awatar użytkownika

Autor tematu
piotr.rapacz
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 5
Rejestracja: 26 mar 2019, 07:58

Re: SolidWorks - nie wyswietla gwintów przy dokumentacji

#3

Post napisał: piotr.rapacz » 14 kwie 2019, 09:10

błąd przesłany do producenta
zmieniam sposób projektowania - w złożeniu - tam ten problem nie występuje

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Solidworks”