SolidMillTurn FreeForm

Frezowanie narzędziem Z+ z osią C. Tokarka

Dyskusje dotyczące programu Esprit

Autor tematu
wiktoriano
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 205
Rejestracja: 23 cze 2009, 08:27
Lokalizacja: San Escobar

SolidMillTurn FreeForm

#1

Post napisał: wiktoriano » 17 cze 2019, 08:41

Dzień dobry.
Czy ktoś się orientuje czy można modułem SolidMillTurn FreeForm frezować narzędziem Z+ z osią C na tokarce?
Czyli pracuje osie: C i X, głębokości w Z.



Awatar użytkownika

ryby007
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 424
Rejestracja: 04 cze 2007, 18:49
Lokalizacja: Mogilno

Re: SolidMillTurn FreeForm

#2

Post napisał: ryby007 » 19 cze 2019, 10:16

Jeśli w pierwszej zakładce nie ma obróbki obrotowej to nie. Nie pamiętam.
:mrgreen:


Autor tematu
wiktoriano
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 205
Rejestracja: 23 cze 2009, 08:27
Lokalizacja: San Escobar

Re: SolidMillTurn FreeForm

#3

Post napisał: wiktoriano » 19 cze 2019, 10:52

No właśnie nie mam licencji żeby posprawdzać, abplanalp napisał, że musiałby posprawdzać (pozostawiam bez komentarza), a muszę wiedzieć zanim dokupię moduł, żeby się nie wj***ć.

Awatar użytkownika

ryby007
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 424
Rejestracja: 04 cze 2007, 18:49
Lokalizacja: Mogilno

Re: SolidMillTurn FreeForm

#4

Post napisał: ryby007 » 20 cze 2019, 22:34

Zawsze można podjechać do najbliższego oddziału i niech zrobią prezentacje z twoim detalem. Masz maszynę z osią Y? to powinno działać a nawet i bez.
:mrgreen:

Awatar użytkownika

ryby007
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 424
Rejestracja: 04 cze 2007, 18:49
Lokalizacja: Mogilno

Re: SolidMillTurn FreeForm

#5

Post napisał: ryby007 » 21 cze 2019, 19:27

Mam nie pełnego FreeForm czyli lite, pobawiłem się i działa. W załączniku zrzut.
Obróbka obrotowa bez użycia osi Y
Załączniki
Zrzut ekranu (21).png
:mrgreen:


Autor tematu
wiktoriano
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 205
Rejestracja: 23 cze 2009, 08:27
Lokalizacja: San Escobar

Re: SolidMillTurn FreeForm

#6

Post napisał: wiktoriano » 21 cze 2019, 20:05

Masz TNG, kiedy kupiłeś oprogramowanie? Masz SMC?

Awatar użytkownika

ryby007
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 424
Rejestracja: 04 cze 2007, 18:49
Lokalizacja: Mogilno

Re: SolidMillTurn FreeForm

#7

Post napisał: ryby007 » 21 cze 2019, 22:15

Tak TNG.
Smc już wyszło mi w marcu :(
Rok już pękło
:mrgreen:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Esprit”