Slnumeryk system 8

Czy mozna przesylac dane z komputera

Linie produkcyjne, automaty, roboty nie tylko CNC. Przeróbki, modernizacje oraz konstrukcje własne.

Autor tematu
jawor
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 9
Posty: 76
Rejestracja: 13 cze 2012, 20:56
Lokalizacja: chlewice

Slnumeryk system 8

#1

Post napisał: jawor » 09 wrz 2020, 08:31

Witam czy na takim zabytku mozna przeslac program z komputera i czy mozna cos z palca napisac pozdrawiam




andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 9
Posty: 434
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: Slnumeryk system 8

#2

Post napisał: andrjalo » 12 wrz 2020, 14:10

Można.


Autor tematu
jawor
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 9
Posty: 76
Rejestracja: 13 cze 2012, 20:56
Lokalizacja: chlewice

Re: Slnumeryk system 8

#3

Post napisał: jawor » 15 wrz 2020, 18:59

a ten system 8 idzie jakos ogarnac trudny jakis bardzo temat ¢


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 9
Posty: 434
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: Slnumeryk system 8

#4

Post napisał: andrjalo » 15 wrz 2020, 20:00

Jest tak samo trudny jak każdy system Siemensa.


Autor tematu
jawor
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 9
Posty: 76
Rejestracja: 13 cze 2012, 20:56
Lokalizacja: chlewice

Re: Slnumeryk system 8

#5

Post napisał: jawor » 15 wrz 2020, 21:11

ja pracuje na frezarce mas system hh530 ale to nowe i nie wiem czy ogarne takie stare sterowanie frezarka ma byc do mojego malego warsztatu i nie wiem czy warto sie ladowac


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 9
Posty: 434
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: Slnumeryk system 8

#6

Post napisał: andrjalo » 16 wrz 2020, 11:34

Język ISO jest jednakowy ale przed zakupem sprawdziłbym czy maszyna jest sprawna. Ważna jest też dokumentacja elektryczna oraz backup systemu.


Autor tematu
jawor
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 9
Posty: 76
Rejestracja: 13 cze 2012, 20:56
Lokalizacja: chlewice

Re: Slnumeryk system 8

#7

Post napisał: jawor » 16 wrz 2020, 12:09

Wlasnie stracone parametry maszyny i chyba i nie maja i nie wiem czy to odpale


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 9
Posty: 434
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: Slnumeryk system 8

#8

Post napisał: andrjalo » 16 wrz 2020, 15:31

Targuj się o cenę tak żeby zostało na serwisanta.


Autor tematu
jawor
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 9
Posty: 76
Rejestracja: 13 cze 2012, 20:56
Lokalizacja: chlewice

Re: Slnumeryk system 8

#9

Post napisał: jawor » 16 wrz 2020, 16:13

Cena 3000 tys


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 9
Posty: 434
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: Slnumeryk system 8

#10

Post napisał: andrjalo » 17 wrz 2020, 08:38

Cena 3000 za frezarkę to po cenie złomu. Jeżeli system i napędy są sprawne to za darmo. Jedynie nie wiadomo na ile są wypracowane osie i wrzeciono.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „INNE MASZYNY i URZĄDZENIA”