SINUMERIK RESTORE ARCHIVE NC/PLC

Dyskusje na temat systemu Sinumerik

Autor tematu
fobos
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 08 gru 2012, 09:43
Lokalizacja: Mrągowo

SINUMERIK RESTORE ARCHIVE NC/PLC

#1

Post napisał: fobos » 08 gru 2012, 10:21

Witam
Jest to mój pierwszy post na forum także proszę o wyrozumiałość znawców tematu.
Zajmuje się automatyką ale z maszynami CNC i Sinumerikiem nie miałem jeszcze okazji się spotkać.
Mój problem dotyczy przywrócenia danych SINUMERIKA 810D a sprawa dotyczy piły mostowej do cięcia kamienia i granitu firmy Breton o oznaczeniu SPEEDYCUT FK/NC 800.
W maszynie tej zastosowano PCU-50 na którym zainstalowany jest Win XPprof Embeded a także Sinumerik 810D wraz z SIMODRIVE 610
Ponieważ urządzenie było zdemontowane i przechowywane w takim stanie przez kilka lat , wyczerpała się bateria podtrzymania danych NCK i PLC.
Od producenta dostalem informację z instrukcją w jaki sposób można przywrócić te dane z zapisanych archiwów ale żeby to zrobić trzeba wejść w tryb serwisowy .
Nie bardzo wiem jak to zrobić i w którym momencie .
Po włączeniu zasilania , ładuje mi się SINUMERIK ( sinumerik powerline ), następnie Windows Xp a w końcu nakładka z programem producenta .
Proszę o informację w jaki sposób mogę sobie z tym poradzić.
Pozdrawiam



Tagi:

Awatar użytkownika

gelo
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 943
Rejestracja: 01 kwie 2006, 22:08
Lokalizacja: Wroclaw
Kontakt:

#2

Post napisał: gelo » 08 gru 2012, 14:52

Zapraszam tutaj:
http://cnc-hobby.pl/viewtopic.php?p=319#319

opisalem tam procedure wgrywania NCK i PLC.

W razie czego pisz na PW.
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<


Autor tematu
fobos
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 08 gru 2012, 09:43
Lokalizacja: Mrągowo

#3

Post napisał: fobos » 09 gru 2012, 13:11

Witam i dziękuje bardzo za chęć pomocy.
W międzyczasie otrzymałem od producenta maszyny procedurę wgrania NC i PLC identyczną z Twoim opisem. Dodatkowo przesłali mi zrzuty ekranów z ta procedurą. Wyślę do Ciebie te zrzuty na PW a gdy będa komuś przydatne to myślę , że nic nie stoi na przeszkodzie , żeby je udostępnic innym potrzebującym.
Tak jak jest w Twoim opisie , trzeba przejść do trybu serwisowego CNC...problem w tym , że nie bardzo wiem jak to zrobić. Po załadowaniu programu ukazuje mi się program -nakładka producenta i nie widzę tam żadnego przycisku do wejścia w tryb serwisowy ( chyba , że jest ukryty ),oczywiście mogę zminimalizowac lub wyłączyć nakładkę producenta i wtedy mam Win XP z różnymi ikonami na pulpicie.
Próbowałem też w czasie uruchamianie SINUMERIKA wejść w tryb serwisowy ( strzałka w dół i enter ) ukazało mi się kilka opcji ale wszystkie Dos'owe i nie widziałem tam specjalnie trybu serwisowega a ponadto wg instrukcji przesłanej przez producenta ta procedura jest w Windows'sie - przynajmniej tak mi się wydaję.
To narazie tyle co mogę napisać , prosze o WSPARCIE w uruchomieniu tego urządzenia.
Pozdrawiam


bnt
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 5
Rejestracja: 01 maja 2020, 18:48

Re: SINUMERIK RESTORE ARCHIVE NC/PLC

#4

Post napisał: bnt » 07 maja 2020, 17:09

Witam,

Mógłbyś podać procedurę wgrania o której wspominałeś?
Może być na PW.


Pozdrawiam,

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Siemens Sinumerik CNC”