Sinumerik 828d wyłączenie czasowo cyklu w programie

Dyskusje na temat systemu Sinumerik

Autor tematu
mca64
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 29
Rejestracja: 14 lip 2008, 13:48
Lokalizacja: Kołobrzeg

Sinumerik 828d wyłączenie czasowo cyklu w programie

#1

Post napisał: mca64 » 09 maja 2019, 08:08

Witam, można jakoś to wyłączyć? Mam na myśli postawić średnik na początku wiersza z poziomu panelu sterowania. CUT średnio się sprawdza.




Piotrek211
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 19
Rejestracja: 24 gru 2017, 12:10
Lokalizacja: SC

Re: Sinumerik 828d wyłączenie czasowo cyklu w programie

#2

Post napisał: Piotrek211 » 09 maja 2019, 18:20

Możesz postawić ukośnik "/" przed daną linią i włączyć funkcję Skip blocks. Jeśli będziesz chciał żeby maszyna wykonała część programu przed którą postawiłeś ukośnik to wystarczy wyłączyć wspomnianą funkcję.

https://www.manualslib.com/manual/11754 ... 146#manual

O ile o to Ci chodziło.


Autor tematu
mca64
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 29
Rejestracja: 14 lip 2008, 13:48
Lokalizacja: Kołobrzeg

Re: Sinumerik 828d wyłączenie czasowo cyklu w programie

#3

Post napisał: mca64 » 14 maja 2019, 11:05

Chodzi o to, że jeśli w danym wierszu jest cykl, to nic nie mogę dopisać. Jest informacja "Text is write protected"


wojtek10916
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 20
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: ztad

Re: Sinumerik 828d wyłączenie czasowo cyklu w programie

#4

Post napisał: wojtek10916 » 14 maja 2019, 12:05

mca64 pisze:
14 maja 2019, 11:05
Chodzi o to, że jeśli w danym wierszu jest cykl, to nic nie mogę dopisać. Jest informacja "Text is write protected"
To zrob to w edycji :roll:


Autor tematu
mca64
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 29
Rejestracja: 14 lip 2008, 13:48
Lokalizacja: Kołobrzeg

Re: Sinumerik 828d wyłączenie czasowo cyklu w programie

#5

Post napisał: mca64 » 15 maja 2019, 08:02

Dodane 1 minuta 52 sekundy:
Jestem w trybie edycji :P Gdzieś musi być opcja, która blokuje w edytorze modyfikowanie tekstu cykli


MateuszMM
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 66
Rejestracja: 04 cze 2018, 11:53

Re: Sinumerik 828d wyłączenie czasowo cyklu w programie

#6

Post napisał: MateuszMM » 15 maja 2019, 09:29

Nie można przypadkiem linijkę wcześniej wstawić "(" a pod cyklem ")" ?


wojtek10916
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 20
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: ztad

Re: Sinumerik 828d wyłączenie czasowo cyklu w programie

#7

Post napisał: wojtek10916 » 15 maja 2019, 11:17

uzyj funkcji GOTOF aby przeskoczyc linie z cyklem

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Siemens Sinumerik CNC”