Sinumerik 828d - nakładka pracodawcy

Dyskusje na temat systemu Sinumerik

Autor tematu
piotrmax
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 49
Rejestracja: 15 maja 2012, 15:33
Lokalizacja: Mazowieckie

Sinumerik 828d - nakładka pracodawcy

#1

Post napisał: piotrmax » 16 sie 2017, 22:17

Witam, od paru lat pracuję na sterowaniu Sinumerik 828d i pierwszy raz widzę taką nakładkę pracodawcy.
Mianowice po uruchomieniu obrabiarki należy się zalogować podając login i hasło od tego momentu następuję zliczanie czasu poświęconego na obróbkę konkretnego elementu.
Brak możliwości pracy w automacie jeżeli Kierownik nie zleci konkretnego zadania.
Dodatkowa zakładka na pulpicie gdzie uruchamiam nowe zlecenie oczywiście wszystko jest zakolejkowane i kończę zlecanie na tej podstawie jest określony czas na wykonanie detalu.
Chciałem się spytać czy ktoś się z takim czymś spotkał??



Tagi:


diablo-82
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 6
Rejestracja: 25 mar 2014, 11:05
Lokalizacja: Szydłowiec

#2

Post napisał: diablo-82 » 31 sie 2017, 12:33

Witam, pracuję na takim samym sterowniku 828d basic T + shopturn i u mnie takiego czegoś nie ma. A i dobrze, że u mnie szefostwo nie wie, że tak się da.


Ryszardjan
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 87
Rejestracja: 21 wrz 2008, 11:37
Lokalizacja: Producent

#3

Post napisał: Ryszardjan » 10 wrz 2017, 20:38

Jest możliwe stworzenie takiej nakładki jak również jej modyfikowanie. Jest to normalna rzecz dla producentów maszyn. Takie nakładki robi się zwykle w calu ułatwienia operatorowi np wpisywania odpowiednich parametrów programu technologicznego lub np zabezpieczenia maszyny przed włączeniem przez osoby nieuprawnione. Możliwości są tu duże. Jak widać u ciebie zrobiono taki myk, aby kontrolować operatora co robi i jak pracuje. Czasami jest to dobre kiedy chce się obliczyć koszty produkcji lub wydajność pracownika :).

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Siemens Sinumerik CNC”