Sinumerik 810m ga3

Jak odblokować opcję 3D dla 810m ga3

Dyskusje na temat systemu Sinumerik
Awatar użytkownika

Autor tematu
ViktorFreeman
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 05 wrz 2020, 20:25

Sinumerik 810m ga3

#1

Post napisał: ViktorFreeman » 07 wrz 2020, 01:22

Dzień dobry.

Przepraszam za mój Polski. Tyłko ucie się język.
Mam maszynę (frezarka cnc) z zainstalowanej systemą SINUMERIK 810m ga3.
W konfiguracji MD jak udało się wyjaśnić - jest możliwość włączyć funkcję 3D (w jednemu G kodu zmieniać 3 koordinaty, a nie 2 jak teraz).
Kto co wie o tym? Czy jest taka możliwość?

Pozdrawiam.




andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 523
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: Sinumerik 810m ga3

#2

Post napisał: andrjalo » 12 wrz 2020, 13:40

Trzeba sprawdzić opcje.
Order code
B61
Interpol. tapping/threading (G36)
Spline interpolation
3D/helical interpolation

Awatar użytkownika

Autor tematu
ViktorFreeman
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 05 wrz 2020, 20:25

Re: Sinumerik 810m ga3

#3

Post napisał: ViktorFreeman » 16 wrz 2020, 21:52

Dzień dobry.

Dziękuję za odpowiedź.
A co konkretnie potrzebne tam sprawdzić?
Na co zwrócić uwagę?

Pozdrawiam


andrjalo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 523
Rejestracja: 27 lut 2011, 14:15
Lokalizacja: Polska

Re: Sinumerik 810m ga3

#4

Post napisał: andrjalo » 17 wrz 2020, 08:36

Czy system posiada opcje 3D/helical interpolation. I niech pan poczyta o interpolacji helical.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Siemens Sinumerik CNC”