Silnik krokowy jaki dobrać?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Silnik krokowy jaki dobrać?
Jakiej mocy zastosować silniki krokowe do frezarki z ruchomą bramą 1m na 1.5m na 0.5m? Ile ma mieć Nm?
Kosela & Kosela- wyrób pomidorów
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
zdecyduj się najpierw co robisz, czy frezarkę, czy wycinarkę laserową. No chyba że robisz dwie maszyny i dlatego piszesz w dwóch działach, ale na podstawie długości osi to można ci jedynie długość śrub i wałków doradzić, a nie jakiej mocy silniki zastosować. Przepraszam za bezpośredniość, ale jakie pytanie taka odpowiedź. Czytałeś coś w ogóle na tym forum, czy po prostu wiesz już wszystko tylko niewiedza o mocy silników cię powstrzymuje od zaczęcia projektu?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Głównie frezowanie w drewnie sporadycznie w aluminium.
A co powiecie o tym silniku http://www.cncprofi.com/silnikow-krokow ... kat-1.html
A co powiecie o tym silniku http://www.cncprofi.com/silnikow-krokow ... kat-1.html
Kosela & Kosela- wyrób pomidorów
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Re: Silnik krokowy jaki dobrać?
Witam, posiadam takie silniki jak na zdjeciach i mam pytanie czy nadają sie do frezarki cnc. Jest to moja druga frezarka którą buduje. Chciałbym zeby frezowała też dość dobrze w mosiądzu i alu. Konstrukcja tak jak na zdjeciu, wozki liniowe i konstrukcja bramowa niedokończona . Silniki mam ze starych zbiorów i może sie wykorzysta. Pytanie czy się nadadzą a jak tak to jaki sterownik do tego i jak podloczyc przewody. Pamietam ze dawno temu próbowalem te silniki podlaczyc w starej frezarce ze sterownikami M542 i jakoś slabo to chodzilo.