jeżeli uda mi się go wydostać z tej maszyny z której wyjąłem silniki i dostosować do sterowania z kompa to może zaoszczędzę kupe kasy.zakładam ze firmowego sterowania nie bierzesz pod uwagę
będzie trudno się mi z nimi rozstać (chyba że znajdę coś lepszego) zwłaszcza teraz gdy jestem świadomy ich wartości rynkowejalbo odprzedaj komuś kogo one baaardzo uszczęsliwią:-)

Sekret tej ceny to to że wszystko jest zdemontowane ze złomu ale w Anglii, a tutejsi złomiarze nie za bardzo wiedzą do czego może się nadać taki czy inny przedmiot i ile jest warty!za wszystkie??
Jedyny minus to transport tego wszystkiego do Polski, ale z tym też sobie poradzę.
A tak na marginesie to nie wiecie ile tu się rzeczy marnuje - ja jestem w szoku
Razem z tymi silnikami wziąłem 6 siłowników pneumatycznych o skoku 10 cm (praktycznie jak nówki), silnik 3 fazowy oraz całą skrzynię styczników i przekaźników.
Widziałem nawet maszyny z których wymontuje prowadnice do mojej przyszłej frezarki!

[ Dodano: 2007-06-01, 20:51 ]
Witam ponownie
Wyjąłem sterowanie tych silników z oryginalnej maszyny ale podłączenie tego jest nie na moje siły i umiejętności. Jest tego cała kupa modułów i nie wiem które są faktycznie potrzebne a które nie.
Dlatego zwracam się do Was Koledzy może ktoś spotkał się w swojej praktyce z podobnymi "cudami" i teraz pomoże mi to wszystko poskładać (o ile to w ogóle możliwe!!)
Oto zdjęcia tego co mam

a to to chyba moduł sterowania pwm (na moje chłopskie oko)

Napiszcie czy warto w ogóle się tym zajmować czy nie lepiej kupić geckodrive.
Pozdrawiam
a to dostałem na dokładkę - prowadnice liniowe !!!