SCM TECH 99L

Dyskusje na temat innych obrabiarek i systemów sterowania stosowanych w maszynach przemysłowych

Autor tematu
mariusx
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

SCM TECH 99L

Post napisał: mariusx » 30 mar 2008, 15:34

Witam, i pytam:

Czy moze ktos doradzic ja wymienic srube pociagowa w osi Z?
Mozna to zrobic bez demontazu calej czesci roboczej maszyny pracujacej w osi Z, czy nalezy calosc zdemontowac?

[ Dodano: 2008-04-12, 20:37 ]
Ok, odpowiem :) - moze komus sie przyda:

caly zespol roboczy w osi Z opuszczamy jak najnizej(poza krancowki) - najlepiej "przejechac" max w lewa strone.

podgrzewamy element aluminiowy w ktorym sa osadzone lozyska gorne i wyciagamy cala srube z lozyskami(dolne zostaje, nie dotykamy go, jezeli nie ma takiej potrzeby)

Tagi:

bieszczaders
Posty w temacie: 1

Post napisał: bieszczaders » 15 paź 2008, 20:33

witaj mariusx.poszukje ksiazkek do obslugi i programowania scm tech99.miesiac temu skonczylem kurs cnc, a 3y dni temu znalazlem prace na stolarni gdzie jest scm tech99 z 2000roku wiec temacie cnc jestem swiezakiem.facet ktory obslugiwal scm odszedl z firmy na wiosne i nikomu nie przekazal swojej wiedzy,no i teraz mi tez nie ma kto objasnic co i jak bo nikt w firmie nie jest za bardzo w temacie cnc.znalalem 3 ksiazki obsugi scm sa razem z ta maszyna ale sa napisane po niemiecku a ja nie kumam niemieckiego.szukalem cos o scm na necie ale praktycznie nic niema po polsku.mieszkam w bardzo malym miasteczku w bieszczadach i nieznam nikogo kto by mi mogl pomoc.wiec zwracam sie z prosba do ciebie moze ty moglbys .
bieszczaders

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Inne obrabiarki przemysłowe”