Rysunek zlożeniowy potrzebny na dzisiaj

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym

Autor tematu
lomcio
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 4
Rejestracja: 28 lut 2016, 09:40
Lokalizacja: Leszno

Rysunek zlożeniowy potrzebny na dzisiaj

#1

Post napisał: lomcio » 28 lut 2016, 09:46

Witam.Poszukuje rysunku zlozeniowego w miarę bardzo prostego. Muszę zrobić taki na jutro na przedmiot zwany Technologie i konstrukcje mechaniczne. Mógłby ktoś podrzucić jakiś pomysł?



Tagi:


peritus
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1279
Rejestracja: 18 maja 2012, 14:02

Re: Rysunek zlożeniowy potrzebny na dzisiaj

#2

Post napisał: peritus » 28 lut 2016, 10:07

lomcio pisze:Poszukuje rysunku zlozeniowego .... Mógłby ktoś podrzucić jakiś pomysł?
Podrzucam do samodzielnego wyboru:
https://www.google.pl/search?q=rysunek+ ... 0%B5%D0%B6

https://www.google.pl/search?q=%E8%A3%9 ... 97&bih=671

https://www.google.pl/search?q=rysunek+ ... EQ_AUIBigB


Autor tematu
lomcio
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 4
Rejestracja: 28 lut 2016, 09:40
Lokalizacja: Leszno

#3

Post napisał: lomcio » 28 lut 2016, 10:49

Dzięki.Takie coś myślę że może być co nie?
Obrazek

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3816
Rejestracja: 04 lip 2004, 15:03
Lokalizacja: Gliwice

#4

Post napisał: adam Fx » 28 lut 2016, 14:10

może tylko zobacz jak się gwinty zaznacza prawidłowo na rys.
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


Autor tematu
lomcio
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 4
Rejestracja: 28 lut 2016, 09:40
Lokalizacja: Leszno

#5

Post napisał: lomcio » 28 lut 2016, 17:33

Obrazek
Znalazłem takie coś.Tylko które użyć na tym rysunku?
Wiecie skąd mogę zabrać normy do tych elementów bo na rysunku nie są ukazane.

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3816
Rejestracja: 04 lip 2004, 15:03
Lokalizacja: Gliwice

#6

Post napisał: adam Fx » 28 lut 2016, 18:08

B)
lomcio pisze:skąd mogę zabrać normy do tych elementów bo na rysunku nie są ukazane.
a jesteś pewien że to są akurat elementy normowane?
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


Autor tematu
lomcio
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 4
Rejestracja: 28 lut 2016, 09:40
Lokalizacja: Leszno

#7

Post napisał: lomcio » 28 lut 2016, 18:17

Rozumiem że ten element na tym rysunku ten gwint jest źle narysowany i powinienem narysować ten B?

EDIT
Poszukałem jeszcze czegoś i znalazłem takie coś
Obrazek
Myślę że jest łatwiejsze do narysowania niż wyżej pokazany rysunek

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”