Ręczna zmiana narzędzia w Piko

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC
Awatar użytkownika

Autor tematu
Rafalgl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1223
Rejestracja: 24 gru 2020, 01:43

Ręczna zmiana narzędzia w Piko

#1

Post napisał: Rafalgl » 09 kwie 2023, 19:42

Głupie pytanie - czy ktoś wie, jak wybrać dane narzędzie z magazynka w aplikacji Piko bez konieczności odpalania programu?


Kto pyta, nie błądzi.


Bagunio
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 304
Rejestracja: 24 sty 2022, 22:52

Re: Ręczna zmiana narzędzia w Piko

#2

Post napisał: Bagunio » 09 kwie 2023, 19:50

Nie jestem pewny czy to najszybsza metoda ale wejdź w narzędzia i tak jest pole z aktualnie załadowanym narzędziem, a na tokarce mimo braku magazynku mam normalnie zakładkę atc i tak wchodzę j wybieram narzędzie bo mam ustawione offsety

Awatar użytkownika

Autor tematu
Rafalgl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1223
Rejestracja: 24 gru 2020, 01:43

Re: Ręczna zmiana narzędzia w Piko

#3

Post napisał: Rafalgl » 09 kwie 2023, 23:14

Faktycznie, teraz widzę że da się dodać zakładkę ATC nawet przy ustawionej ręcznej wymianie, po prostu jest tam mniej opcji, niż gdy ustawi się w ustawieniach wymianę automatyczną. Trochę dziwnie rozwiązane, ale chyba to właściwy sposób, dzięki :)
Kto pyta, nie błądzi.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”