Realna Pomoc !

Tu możemy porozmawiać na temat podstaw budowy amatorskich maszyn CNC

Autor tematu
Kolec
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Realna Pomoc !

Post napisał: Kolec » 02 gru 2006, 12:48

Witam.
Poukładało mi sie w życiu tak, że muszę wyjechać na wyspy. Stąd mój post tutaj. Może znalazł by sie ktoś kto mógłby mi pomóc i sie lekko mna zająć. Wprawdzie skończyłem liceum o profilu obróbki skrawaniem ale.....20 lat temu. Troche jednak w głowie mi zostało :) Jako młody chłopak pracowałem na cnc.... z taśmami perforowanymi jeszcze :) Teraz chciałbym zobaczyć jak się wgrywa g-code, jak poruszać sie po katalogach narzedzi itd. Chcę zacząć jako podajnik a potem coś zacząć pisać. Ze swojej strony mogę obiecać, że jak juz sie znajde na wyspach za taka "opiekę" odwdziecze się! Dogadamy się na 100% Jestem ze swiętokrzyskiego ale parcie na naukę mam takie, ze jestem w stanie na drugi koniec Polski jechac. Jak ktoś litościwy o dobrym sercu by się znalazł :mrgreen: to PM mi.
Na razie tyle jak nie będzie odzewu to zaczne Was atakowac na priv :lol:
Pozdrawiam all
Robert

Awatar użytkownika

Wodzu
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Post napisał: Wodzu » 02 gru 2006, 16:17

Moze to nieglupi pomysl, aby uzytkownicy forum opisali najbardziej strzezone tajemnice pracy na cnc i stworzyli podrecznik obslugi takich maszyn. Zachecam bardzo.
Od czego zaczac?? Jakies pomysly?? dawno nie dotykalem maszyn cnc wiec nie wiele pamietam, ale sa inni ktorzy moze cos zdradza i naucza.
Prawda leży pośrodku -Arystoteles.Może dlatego wszystkim zawadza -Wodzu.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CNC podstawy”