pytanie o program Fagor

Dyskusje dotyczące systemów Fagor Automation

Autor tematu
intenza
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 3
Rejestracja: 05 lis 2008, 16:27
Lokalizacja: Holandia

pytanie o program Fagor

#1

Post napisał: intenza » 05 lis 2008, 16:36

Witam

Pracuje dla holenderskiego posrednictwa pracy. Obecnie pojawila sie oferta pracy dla frezera CNC programisty w systemie FAGOR.
Staralam sie znalezc jakas informacje na temat tego programu w internecie - z marnym skutkiem.

Prosze o pomoc .
W przeciwnym razie nie vede mogla znalezc odpowiedniego pracownika dla mojego klienta.

Pozdrawiam
zp. Joanna



Tagi:

Awatar użytkownika

efiks
Znawca tematu (min. 60)
Znawca tematu (min. 60)
Posty w temacie: 1
Posty: 64
Rejestracja: 14 maja 2007, 10:09
Lokalizacja: Burkina Faso
Kontakt:

#2

Post napisał: efiks » 05 lis 2008, 18:40

www.google.pl

PS.:

Fagor to sterowanie jak kazde inne... jezeli ktos "czuje" cnc i ma doswiadczenie w tej galezi przemyslu to potrzebuje max 8h zeby przejsc na to sterowanie i pare
tygodni zeby wykorzytac ofreowane przez w/w oprogramowanie funkcje... oczywiscie MZ

pozdrawiam
....cieżko jest lekko żyć....


jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2516
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:02
Lokalizacja: Westfalia

#3

Post napisał: jasiu... » 05 lis 2008, 19:40

To bardzo fajne, choć stosunkowo proste sterowanie.

Jeśli znasz trochę niemiecki zobacz http://www.emco.at/zyklen_steuerungen.p ... ic_links=1

Nie zgadzam się, że można to opanować w 8 godzin, ale w sumie w ciągu dwóch tygodni człowiek radzi sobie z tym bardzo dobrze. Chodzi mi o poznanie systemu w takim stopniu, że nie szuka "gdzie co jest", a działa dość odruchowo, wiedząc w jaki sposób osiągnąć coś, co chce zrobić.

[ Dodano: 2008-11-05, 20:30 ]
no i przede wszystkim http://www.fagor-automation.com/Products/Products.htm


Autor tematu
intenza
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 3
Rejestracja: 05 lis 2008, 16:27
Lokalizacja: Holandia

Dziekuje :)

#4

Post napisał: intenza » 10 lis 2008, 12:09

Dziekuje za informacje sa bardzo pomocne.
Moje poszukiwania ida troszeczke latwiej.

ps. Gdyby, ktorys z panow chcial zmienic prace - sprobuje pomoc

Dziekuje jeszcze raz

Joanna


andrzejoperator
Czytelnik forum poziom 3 (min. 15)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 15)
Posty w temacie: 1
Posty: 17
Rejestracja: 19 sie 2007, 14:46
Lokalizacja: Leszno

Re: Dziekuje :)

#5

Post napisał: andrzejoperator » 19 lis 2008, 20:35

intenza pisze:Dziekuje za informacje sa bardzo pomocne.
Moje poszukiwania ida troszeczke latwiej.

ps. Gdyby, ktorys z panow chcial zmienic prace - sprobuje pomoc

Dziekuje jeszcze raz

Joanna
Zgadzam sie z kolegą .Jest to fajne łatwe a zarazem bogato wyposarzone sterowanie w cykle obróbcze wspomagające prace operatora.Co do nauki nie będe sie wypowiadał ale jeżeli ktos kuma CNC to w 8- godzin powinien łapnąć o co biega.
Pozdrawiam. :lol:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Fagor Automation”