Proszę Państwa o sprawdzenie tego oto rysunku i pokazanie błędów.
Za pomoc z góry dziękuję.
Plik ze zdjęciem rysunku znajduje się w załączniku.
PW/PP
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
bez ładu i składu... fazy i wysokości przeżuć na lewą stronę wtedy nie będą się przecinać linie pomocnicze i rysunek będzie bardziej czytelny. Wymiary średnic powinny wychodzić poza linie środkową i wypadałoby aby były po jednej stronie. Poćwicz trochę rysowanie bo faza 2x45* po dwóch stronach wygląda inaczej.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Witam,
Moja propozycja wymiarowania
Oczywiście dla średnic możesz stosować połowę pomocniczych linii wymiarowych. Wymiarowanie długości stopni zależy od przyjętej bazy lub baz technologicznych, ja przyjąłem takie ty w zależności od technologii wykonania możesz zastsować trochę inne wymiarowanie.
Pozdrawiam
Amnon
Moja propozycja wymiarowania
Oczywiście dla średnic możesz stosować połowę pomocniczych linii wymiarowych. Wymiarowanie długości stopni zależy od przyjętej bazy lub baz technologicznych, ja przyjąłem takie ty w zależności od technologii wykonania możesz zastsować trochę inne wymiarowanie.
Pozdrawiam
Amnon
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Witam,
OK, zamiast długości otworu wewnętrznego podaj głębokość wpuszczenia. Jeżeli R sa takie same dajemy 2xR, podobenie z fazkami. W górnej części brakuje albo kąta pod jakim ma być to ścięcie lalbo średnicy. Brak długośći stopnia 4 lub 5 licząc od dołu i nie ma średnicy stopnia 2 i 4. Założyłeś że średnice stopni 2 i 5 oraz 4 i 6 są równe ale dlaczego. Gdyby różnica między nimi na rysunku wynosiła 0,5 mm nie zauważył byś że są różne.
Pozdrawiam
Amnon
OK, zamiast długości otworu wewnętrznego podaj głębokość wpuszczenia. Jeżeli R sa takie same dajemy 2xR, podobenie z fazkami. W górnej części brakuje albo kąta pod jakim ma być to ścięcie lalbo średnicy. Brak długośći stopnia 4 lub 5 licząc od dołu i nie ma średnicy stopnia 2 i 4. Założyłeś że średnice stopni 2 i 5 oraz 4 i 6 są równe ale dlaczego. Gdyby różnica między nimi na rysunku wynosiła 0,5 mm nie zauważył byś że są różne.
Pozdrawiam
Amnon