Przyssawki


piromarek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 720
Rejestracja: 08 maja 2007, 08:05
Lokalizacja: Chodzież

Re: Przyssawki

#21

Post napisał: piromarek » 10 cze 2019, 07:49

No tak.
Nie pomyślałem.
U mnie, do robota, elementy blaszane podawane są pojedynczo taśmociągiem, na który zabierane są z podajnika "warstwowego".
Dopiero dalej robot umieszcza je w odpowiednich gniazdach obróbkowych.




jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 3454
Rejestracja: 14 lip 2007, 19:02
Lokalizacja: Westfalia

Re: Przyssawki

#22

Post napisał: jasiu... » 10 cze 2019, 08:46

Są takie chwytaki, może znajdę, kto je produkuje, że część chwytna przypomina uchwyt do nawigacji, tyle że zamiast zaciągać ją dźwignią masz tłoczek z sprężonym powietrzem albo elektromagnes i w ten sposób jest to zaciągane i się przysysa. Podajesz powietrze nad tłoczek, tłoczek wciąga, podajesz z drugiej strony, tłoczek odpycha. Czasem tylko wciąga (elektromagnes, albo tłoczek), a wypycha pod wpływem sprężystości gumy chwytającej.


Korneliusz78
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 10
Rejestracja: 27 lis 2009, 19:26
Lokalizacja: Dębica

Re: Przyssawki

#23

Post napisał: Korneliusz78 » 11 sty 2020, 19:35

Na chwytaku montuje się eżektory. Jak duża powierzchnia to na każda przyssawkę jeden eżektor. Można stosować eżektory z monitorem podciśnienia np. firmy SMC. Wtedy ma się pewność ze każda przyssawka złapała. przyssawkami oczywiście na kompensatorach. temat rzeka :)


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 6
Posty: 1834
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Przyssawki

#24

Post napisał: Steryd » 11 sty 2020, 19:51

Dopiero styczeń, a już szykujemy się do Barbórki..? Równiutko pół roku :)
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Roboty”