Prośba o pomoc - nie można znaleźć danych Parasolid


Autor tematu
arol1983
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 14
Rejestracja: 11 gru 2014, 18:31
Lokalizacja: Chorzów

Prośba o pomoc - nie można znaleźć danych Parasolid

#1

Post napisał: arol1983 » 01 kwie 2016, 14:10

Witajcie,

Proszę o pomoc. Gdy chcę otworzyć w programie MasterCAM bryłę stworzoną w SolidWorks, to wyświetla się komunikat: "Nie można znaleźć danych Parasolid w pliku SolidWorks".
Plik nie chce się otwierać w MasterCAM. Nie wiem co mam robić, dlatego proszę o pomoc.
Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Arol



Tagi:


zibi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1237
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

#2

Post napisał: zibi » 01 kwie 2016, 14:32

Daj tu plik.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.


Autor tematu
arol1983
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 14
Rejestracja: 11 gru 2014, 18:31
Lokalizacja: Chorzów

#3

Post napisał: arol1983 » 01 kwie 2016, 21:53

Przesyłam przykładowy plik w formie prostopadłościanu (w załączniku) jaki narysowałem w SolidWorks.
Nawet takiej prostej bryły nie potrafi wczytać MasterCAM.

[ Dodano: 2016-04-01, 21:55 ]
Przepraszam, chyba załącznik się nie wstawił. Nie potrafię nawet wstawić tutaj pliku w załączniku, nie wiem czemu.

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6804
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#4

Post napisał: WZÓR » 01 kwie 2016, 22:52



Autor tematu
arol1983
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 14
Rejestracja: 11 gru 2014, 18:31
Lokalizacja: Chorzów

#5

Post napisał: arol1983 » 02 cze 2016, 20:45

dzięki, tylko nie wiem za bardzo o co chodzi z tym importem do wcześniejszej wersji, nie wiem gdzie to mogę znaleźć, mogę prosić o pomoc ?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mastercam”