Program do transmisji danych

Tu możemy porozmawiać na temat podstaw budowy amatorskich maszyn CNC
Awatar użytkownika

Autor tematu
ArturMAZAK
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 333
Rejestracja: 23 lis 2009, 16:28
Lokalizacja: Dzierżoniów

Program do transmisji danych

#1

Post napisał: ArturMAZAK » 22 lut 2015, 21:37

witam,
szukam i szukam juz caly dzień...
Panowie jaki programik polecacie do transmisji danych do maszyny ALE zeby był kompatybilny z Win 7 programy typu PCin nie działają, a musze przsyłać programy z komputera na którym jest właśnie Win 7
pozdrawiam


kto pyta-ten nie błądzi.

Tagi:


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3083
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#2

Post napisał: dance1 » 22 lut 2015, 22:47

jak masz kartę sieciową w maszynie to zepnij z kompem, udostępnij dysk i bez żadnych zabaw z programami zewnętrznymi.
Programu nie polecę gdyż żadnego nie używam, wolę proste rozwiązania :wink:
I don't like principles, I prefer prejudices


burzaxxx
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 346
Rejestracja: 25 wrz 2010, 20:22
Lokalizacja: zDolny Śląsk

#3

Post napisał: burzaxxx » 22 lut 2015, 22:47

dncnet wraz z modułem dncnet edit do wprowadzania zmian
http://sur.ly/o/dncnet.com/AA001290
Mazak/Mazatrol-Haas-NUM-GibbsCAM

Awatar użytkownika

Autor tematu
ArturMAZAK
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 333
Rejestracja: 23 lis 2009, 16:28
Lokalizacja: Dzierżoniów

#4

Post napisał: ArturMAZAK » 23 lut 2015, 14:37

a skad mozna pobrac darmowy taki programik?
przeszukalem juz troche, ale widze ze nie jest latwo...
kto pyta-ten nie błądzi.

Awatar użytkownika

skoti
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1743
Rejestracja: 28 gru 2004, 23:56
Lokalizacja: Rybnik

#5

Post napisał: skoti » 23 lut 2015, 16:28

Winpcin tez nie chodzi ? Kolega w pracy go używa ja tez przed chwila zrobiłem test w domu i pod win7 chodzi .
Przez chwile liczyłem naiwnie ze uda mi się dołączyć plik , no ale chyba mam bana na dodawanie zdjęć i plików :) Jak chcesz tego winpcina to daj maila .

Awatar użytkownika

Autor tematu
ArturMAZAK
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 333
Rejestracja: 23 lis 2009, 16:28
Lokalizacja: Dzierżoniów

#6

Post napisał: ArturMAZAK » 23 lut 2015, 19:21

Jasne że chce, arturdiesner@gmail.com
chociaż mój pcin nie chodzi...
kto pyta-ten nie błądzi.

Awatar użytkownika

skoti
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1743
Rejestracja: 28 gru 2004, 23:56
Lokalizacja: Rybnik

#7

Post napisał: skoti » 23 lut 2015, 21:23

Podaj inny adres bo na gmail nie można wysyłać plików EXE nawet kiedy znajdują się w archiwom .
https://support.google.com/mail/answer/6590

Awatar użytkownika

Autor tematu
ArturMAZAK
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 333
Rejestracja: 23 lis 2009, 16:28
Lokalizacja: Dzierżoniów

#8

Post napisał: ArturMAZAK » 23 lut 2015, 21:29

arturdiesner@op.pl
może tu sie uda
kto pyta-ten nie błądzi.

Awatar użytkownika

Autor tematu
ArturMAZAK
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 333
Rejestracja: 23 lis 2009, 16:28
Lokalizacja: Dzierżoniów

#9

Post napisał: ArturMAZAK » 09 kwie 2015, 20:36

Witam ponownie,
Panowie nadal poszukuję jakiegoś darmowego programu do transmisji DNC.
Posiadam PCIN jednak nie działa on na win7 mam też wipcin ale nie mogę w nim uruchomić opcji drip feed...
pozostałe programy działają, niestety udało mi sie znaleźć tylko wersję trial.
obecnie pracuje na DNC REMO fajny program ale niestety 30dniowy.
Jeżeli ktoś wie gdzie mogę znaleźć program, lub podzielić sie nim to proszę o pomoc.
kto pyta-ten nie błądzi.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CNC podstawy”