Program do modelowania


Autor tematu
XisD
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 3
Posty: 73
Rejestracja: 09 sty 2013, 20:52
Lokalizacja: słupsk

Program do modelowania

#1

Post napisał: XisD » 17 lis 2016, 22:25

Witam,

Szukam programu podobnego do ZW3D czy Fusion 360 w których mozna modelowac a zarazem generowac kod na cnc, taki na którego stac przeciętnego Kowalkowskiego.
Bedzie sluzyc w celach domowych czasami do generowania kodu na maszyne w celach nauki a nie zarobku.



Tagi:

Awatar użytkownika

grg12
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5
Posty: 1257
Rejestracja: 03 sty 2007, 14:27
Lokalizacja: Wiedeń

#2

Post napisał: grg12 » 17 lis 2016, 22:33

a co ci nie pasuje w Fusion360?


Autor tematu
XisD
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 3
Posty: 73
Rejestracja: 09 sty 2013, 20:52
Lokalizacja: słupsk

#3

Post napisał: XisD » 18 lis 2016, 15:49

Bo jest tylko demo na 30 dni, a chce na dłuzej, i pewnie na demo nie da sie wygenerowac kodu na cnc

Awatar użytkownika

grg12
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5
Posty: 1257
Rejestracja: 03 sty 2007, 14:27
Lokalizacja: Wiedeń

#4

Post napisał: grg12 » 18 lis 2016, 16:17

Zmienili ostatnio zasady? Kiedy sie rejestrowałem był za darmo dla hobbystów ("entuzjastów") a nawet drobnego biznesu (przez pierwszy rok). Jak do tej pory nie - a używam około roku - nie robił żadnych problemów

edit: właśnie sprawdziłem, rzeczywiście w tej chwili za darmo proponują tylko 30 dni...


Autor tematu
XisD
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 3
Posty: 73
Rejestracja: 09 sty 2013, 20:52
Lokalizacja: słupsk

#5

Post napisał: XisD » 18 lis 2016, 20:36

A no wlasnie ale i tak najlepiej by było ZW3D poniewaz jest po Polsku i jest duzo video na jego temat.

Awatar użytkownika

grg12
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5
Posty: 1257
Rejestracja: 03 sty 2007, 14:27
Lokalizacja: Wiedeń

#6

Post napisał: grg12 » 30 lis 2016, 18:38

Małe uzupełnienie - na forum MadModdet natrafiłem na ten wątek https://r.tapatalk.com/shareLink?url=ht ... pid=139423
Fusion 360 . Piszą że fusion360 nadal można używać za darmo. Wersja demo po upływie 30 dni zaproponuje wybór mowej licencji i formy płatności - jedna z opcji to darmowa licencja dla hobbystów.


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 13950
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

#7

Post napisał: kamar » 30 lis 2016, 18:58

grg12 pisze:Małe uzupełnienie - na forum MadModdet natrafiłem na ten wątek .
To rodzonemu forum nie wierzysz ? :)
https://www.cnc.info.pl/topics79/trocho ... t79831.htm
:)

Awatar użytkownika

Yogi_
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 759
Rejestracja: 13 sty 2010, 08:07
Lokalizacja: Braniewo

#8

Post napisał: Yogi_ » 01 gru 2016, 10:08

Witam :-)
Obejściem jest Revo Uninstaler. Użyć owego do odinstalowania i zainstalować ponownie. I tak (niestety) co miesiąc.
Pozdrawiam
Krzysiek

Awatar użytkownika

grg12
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5
Posty: 1257
Rejestracja: 03 sty 2007, 14:27
Lokalizacja: Wiedeń

#9

Post napisał: grg12 » 01 gru 2016, 12:43

Yogi_ pisze:Witam :-)
Obejściem jest Revo Uninstaler. Użyć owego do odinstalowania i zainstalować ponownie. I tak (niestety) co miesiąc.
Ale po co? Przecież piszą (zarówno na MadModder jak i cnc forum) że po trzydziestu dniach sam zaproponuje darmową wersje bez limitu czasowego... Przypuszczam zresztą że "Revo" g... by dał bo Fusion360 wszystkie projekty trzyma na serwerze autodeska (można sobie co najwyżej uproszczone rysunki i gkod wyeksportować) więc nie muszą kontrolować komputera użytkownika - po prostu zamkną konto i żegnajcie dane...


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 13950
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

#10

Post napisał: kamar » 01 gru 2016, 20:21

grg12 pisze: (można sobie co najwyżej uproszczone rysunki i gkod wyeksportować) więc nie muszą kontrolować komputera użytkownika - po prostu zamkną konto i żegnajcie dane...
Znowu powtarzasz nie sprawdzone bajki. Każdy projekt możesz sobie zapisać w wielu uniwersalnych formatach. Ma to pewne wady ale nie zginie na pewno.
:)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne dyskusje na temat oprogramowania CAD/CAM”