Program do grawerowania

Rozmowy dotyczące oprogramowania sterującego maszynami CNC i sterowników CNC obrabiarek numerycznych

Autor tematu
Nenes
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 14
Rejestracja: 02 mar 2016, 18:32
Lokalizacja: Wysoka

Program do grawerowania

#1

Post napisał: Nenes » 30 mar 2017, 00:07

Witam

Mam problem z doborem programu do wypalania różnego rodzaju napisów, portretów za pomocą lasera.Jestem w trakcie budowy drugiego plotera i zastanawiam się jaki program będzie najlepszy. Wcześniej używałem rosyjskiego Drovopala który wypala wolniej gdy jest ciemniejszy obszar(linijka po linijce). Niestety nie spełnia on moich oczekiwań. Chciałbym aby w programie można było wypalać "kropka po kropce" tzn. obraz składa się z kropek a laser nad każdą z nich włącza się. Wiem, że takie możliwości ma program CNConv lecz niestety nie pasuje mi pinologia do mojego chinola Toshiba TB6560AHQ. Zaznaczę tylko, że jestem amatorem ;-). Mam nadzieję, że znajdę rozwiązanie bo nie chcę już używać tego ruskiego programu. Dzięki



Tagi:


Autor tematu
Nenes
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 14
Rejestracja: 02 mar 2016, 18:32
Lokalizacja: Wysoka

#2

Post napisał: Nenes » 31 mar 2017, 20:31

ok. Temat opanowany. Pozamieniałem miejscami piny w kablu LPT i CNConv ąmiga.


rynio_di
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1295
Rejestracja: 03 gru 2005, 23:44
Lokalizacja: lublin

#3

Post napisał: rynio_di » 31 mar 2017, 21:51

Ja także uruchomiłem conv-a dla prób . Oto próbka graweru.Obrazek


Dawidw20
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 13
Rejestracja: 22 sty 2018, 18:02
Lokalizacja: Skawa
Kontakt:

Re: Program do grawerowania

#4

Post napisał: Dawidw20 » 22 sty 2018, 18:10

Witam mam prośbę szukam programu do plotera laserowego, do ciecia i grawerowania w sklejce, hdf. Mam rd works ale przy grawerowaniu mam problem jak mam jeden kolor( warstwe ) to szystko jest dobrze ale jak dam dwa kolory to jeden względem drugiego jest przesunięty. Dziękuje za pomoc

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne Dyskusje na Temat Systemów Sterowania CNC”